Samsun İl Genel Meclis Üyeleri Sinop‘ta

Samsun İl Genel Meclis üyeleri Sinoplu mevkidaşlarını ziyaret etti.

Sinop İl Genel Meclisi‘nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyaret sırasında, Samsunlu meclis üyeleri kentin tarihi ve turistik mekanlarını da gezdi. Samsun İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt ve 11 meclis üyesinden oluşan grup ilk olarak öğle saatlerinde Sinop İl Genel Meclis üyeleriyle bir araya geldi. Bina girişinde Sinop İl Genel Meclis Başkanı Uğur Giresun ve meclis üyeleri tarafından karşılanan grup daha sonra meclis toplantı salonuna geçti. Burada her iki meclisin çalışmaları ve işleyişi hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Toplantı ardından Sinop açıklarında tekne turu yapan meclis üyelerine Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz ve İl Emniyet Müdürü Dr. Ahmet Cengiz de eşlik etti.

Geziye Sinop İl Genel Meclisi üyeleri de tam kadro katıldı. Gezi sırasında meclis üyelerine Sinop açıklarında yemek ikram edildi. Samsunlu meclis üyelerini Sinop‘ta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Vali Cengiz, "Sayın meclis üyelerimizle tekne turu ve gezi gerçekleştirdik. Bilgi alışverişinde bulunarak tecrübelerinden yararlandık. Kendi tecrübelerimizi de onlara aktardık. Bu ziyaret il genel meclisleri arasındaki dostluğu pekiştirecektir. Bu tür programlarımız devam edecek. Yarın da Kütahya İl Genel Meclis üyeleri burada olacaklar. Sinop‘un güzelliklerini hem ülke insanı ile hem de dünya insanları ile paylaşmak istiyoruz‘‘ dedi.

Samsun İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt da kendilerine gösterilen sıcak ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Karakurt, ‘‘Sinop İl Genel Meclisi‘nin değerli üyeleri ve başkanı ile hem tanışmak, hem de meclislerimizin çalışmaları ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak için buradayız. Bir saati aşkın bir süredir bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmemiz sırasında, karşılıklı olarak istişarelerde bulunduk. Bizi oldukça sıcak karşıladılar. Bu konuda sayın valimiz başta olmak üzere İl Genel Meclis Başkanı Sayın Giresun ve tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sinop İl Genel Meclis Başkan Giresun ise Samsunlu meclis üyelerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, bu kapsamda yapılan bilgi alışverişlerinin, meclislerin işleyişi ve çalışmaları bakımından büyük önem taşıdığını söyledi.

Kaynak: İHA