Diş Hekimliği Mezuniyet Töreni Yapıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 14. dönemde 45 mezun verdi.

Diş Hekimliği Fakültesi Mezuniyet Töreni Atatürk Kongre Kültür Merkezi‘nde yapıldı. 45 diş hekimi adayının mezun olduğu törene OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Arıcı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenol Eren, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İnci Devrim, Diş Hekimleri Odası Başkanı Suat Semiz, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Arıcı yaptığı konuşmada genç meslektaşlarına seslenerek, "Mesleğinizi dürüstçe icra edin. Başarı; gerçek manada hayatı bir bütünlük içerisinde dürüstçe yaşamak, mesleğinizde dürüst olmaktır. Mesleğiniz; altın bileziktir, değerini biliniz" dedi.

Diş Hekimleri Odası Başkanı Suat Semiz, "Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi tercihlerde üst sıralara çıkarak, aranılan üniversite haline gelmiştir. Tüm öğretim üyelerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmasına, "Bu tören, üniversitemizin son mezuniyet törenidir. Her törende bir şeyler söyledik, bu mezuniyet törenine söylenecek bir şey kalmadı" diyerek esprili bir şekilde başlayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, şunları söyledi: "Bir kasabaya birisi geliyor ve kasabanın girişinde bir adam görüyor ve ona soruyor. Girişteki adam ‘Hırsızlık, cinayet, kapkaç vardır‘ diyor. Soran adam gidiyor, başka bir adam soruyor. Ona da ‘İnsan ilişkileri iyidir, huzurlu bir yerdir‘ diyor. Bu durumu fark eden vatandaş de ‘Niye bir öyle bir böyle dedin?‘ diye soruyor. Kasaba girişindeki adam, ‘Çünkü insanlar nasılsa çevrelerini o hale getirirler‘ diyor. Sizler, nitelik ve nicelik yönünden oldukça üst düzeyde bir eğitim aldınız, güzel meslek sahibi olduğunuz. Bu nedenle gururla, dürüstlükle mesleğinizi icra etmelisiniz."

Dönem birincisi Sinem Demir, "Hiç kimse başarı merdivenlerini elleri ceplerinde çıkmaz. Yeterince sevgi dolu, çalışkan ve istekliyim. Bu mesleği en iyi şekilde yapmalı ve herkese örnek olmalıyım" dedi ve katkılarından dolayı fakülte akademik ve idari personeline, ailesine teşekkür etti.

Derece yapan öğrencilere diploma, hediye, çiçek ve plaketlerinin verilmesinin ardından dönem birincisi Sinem Demir, yaş kütüğüne adını çaktı. Tüm öğrencilere diplomaları verildikten sonra, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İnci Devrim‘in öncülüğünde öğrenciler meslek andı içtiler ve coşkuyla keplerini fırlattılar. Mezuniyet töreni kokteyl ile sona erdi.

Kaynak: İHA