200 Kadın Ebru İle Sosyal Hayata Entegre Oldu

Avrupa Birliği tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan illerde uygulanan Sosyal Destek Projeleri (SODES)’ni yakından takip eden Şahinbey Belediyesi, finansmanını SODES’ten karşıladığı EBRU projesi ile çocuk kreşinde eğitim alan 100 çocuğa, kentin değişik mekanlarını gezdirip sinemaya götürdü.

Avrupa Birliği tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan illerde uygulanan Sosyal Destek Projeleri (SODES)’ni yakından takip eden Şahinbey Belediyesi, finansmanını SODES’ten karşıladığı EBRU projesi ile çocuk kreşinde eğitim alan 100 çocuğa, kentin değişik mekanlarını gezdirip sinemaya götürdü. Kreş çocukları, hikayesini bildikleri, ancak bir sinema filmi olarak hiç izlemedikleri kırmızı başlıklı kız filmini izleyip, Planetaryum ve Hayvanat Bahçesini gezme fırsatı buldu.

Şahinbey Belediyesi, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Sosyal Destek Programı tarafından finanse edilen Eğitim Bilinçlendirme ve Rehabilitasyon ile Umutışığı (EBRU) projesi kapsamında sosyal hayata entegre olmakta zorluk çeken, sosyal-ekonomik gelir düzeyi düşük dezavantajlı konumdaki 200 kadın, Şıhcan Gençlik Merkezi‘nde eğitim aldı. Hedef gurubun çocuklarına da kreş, gündüz bakım evi olarak tasarlanan mekânda, çocukların fiziksel, zihinsel, duygusal gelişimine yardımcı olacak şekilde eğitim verildi. Çocukların öğrenmeye ve hayata bakışlarının değişmesine katkı sağlayacak çoklu zekâ sistemiyle eğitim verilerek çocukların güçlü yanlarını öne çıkarmalarına katkı verilecek.