Didim Ziraat Odası’Ndan Yangınlara Karşı Uyarı

Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, yangına hassas dönemde vatandaşlardan piknik alanlarında ateş yakmamaları, cam kırıkları ve sigara kullanımı konusunda duyarlı olmalarını istedi.

Didim Ziraat Odası’Ndan Yangınlara Karşı Uyarı
Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir ilçede son günlerde çıkan yangınlara karşı vatandaşlardan daha duyarlı olmalarını istedi. Başkan Gökdemir Didim ve çevresinde bu yıl yağışların fazla olması dolayısıyla ot miktarında artış olduğunu ve kuruyan otların olası yangınlara davetiye çıkardığını hatırlatarak “İlçemizde yaz sezonu başladı. Bu anlamda yazlıkçılar tatil için gelmeye başladı. Bu nedenle vatandaşlarımız piknik alanlarına giderek vakit geçirmeye çalışıyor. Bu nedenle piknik yapacakları yerlerde ateş yakmamaları yaktılarsa şayet söndürmeleri, cam kırıklarına karşı tedbir almaları ve sigara izmaritlerini söndürmelerini istiyoruz. Ayrıca yollarda sigara içen sürücülerinde sigara izmaritlerini gelişi güzel atmamalarını da istiyoruz. Bu konuda daha duyarlı ve sorumluluk çerçevesinde hareket etmeleri bizler ve çevremiz açısında önemli.”dedi.

Didim’in daha yeşil ve güzel görünmesi anlamında herkese sorumluluk düştüğünü belirten Gökdemir “Yanan yerlerin görüntüsü de ilçemiz açısında da hoş değil; bu tür yerlerin yeniden eski halini alması da uzun yıllar alıyor. Bu anlamda gerek ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız gerekse tatilcilerden duyarlılık bekliyoruz. Olası yangınlara karşı gerekli yerlere bilgi vermeleri de vatandaşlık açısından bir görev; inşallah bu yangınlar son olur” diye konuştu.

Kaynak: İHA