Almanya‘da Eyalet Seçimlerı İçin Partiler Adaylarını Tanıttı

Almanya‘nın başkenti Berlin‘de Eylül ayında yapılacak olan eyalet seçimleri için partiler adaylarını açıklamaya başladılar.

Berlin Eyalet Meclisi‘ni oluşturan 129 milletvekilliği icin, sol parti, göçmen kökenli milletvekilliği adaylarını tanıttı. Sol parti adaylarından gazeteci ve Göç ve Uyum Konseyi Başkan Yardımcısı Hakan Taş, "ben eşcinsel bir adayım", diyerek Almanlar ve Türkler arasında tartışılacak ve ilgi çekecek isimlerden biri.

Hakan Taş‘ın Eyalet parlamentosuna gireceğine kesin gözle bakılıyor. Taş, yaptığı açıklamada, "Ben her şeyden önce kendimi Berlinli olarak görüyorum. Göçmen kökenliyim, eşcinselim, aynı zamanda Berlin‘liyim. Siyasi açıdan benim aday olmam renkliliği beraberinde getirecek" dedi.

Pazarda satıcılık yapan Ayşe Betül isimli Türk, "Garip bir durum tabi, fakat insanları dışlamamak gerekir" yorumunda bulundu.

Pazara alış veriş yapmak için gelen vatandaşlardan Bekir Açıksöz ise "Bu ortamda her şey normal" dedi.

"Renklilik için cesaret gerek" diyen BIG partisi, Almanların "ayrımcı mı acaba" yaklaşımıyla karşılaşıyor. Seçimlere katılacak olan, BIG partisinin, Almanlar tarafından mercek altına alınmak istendigini söyleyen Mısıroğlu, 2 bin 300 imzayı kısa bir zamanda toplayacaklarını söyledi.

BIG partisi Berlin Eyalet adayı İsmet Mısıroğlu, yaptığı açıklamada, "11 Eylül olaylarından sonra Alman kamuoyunda göçmenlere karşı belli bir önyargı oluşmuştu bunu toplumsal alanda ve kamusal alanda da, özellikle başörtüsü taşıyanların iş bulmakta zorluk çektiğini görmekteyiz. Herkes kendi özel hayatını yaşar bizim sorunumuz böyle bir yaşam tarzının başkalarına empoze edilmek istenmesi" dedi.

Göç ve Uyum Konseyi Başkan Yardımcısı Hakan Taş ise, "İnsanlar eşitlik istiyor, Alman olmayan vatandaşlarımızda seçme seçilme hakkı istiyor halkın bu yönde yoğun talebi var" dedi.

Kaynak: İHA