Aksiyon’A ‘Çevreye Duyarlı Yayın’ Ödülü

Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) tarafından Dünya Çevre Günü‘nde açıklanan "Güney Marmara Çevre Ödülleri" sahiplerini buldu. 14 kuruluşun ödüllendirildiği törende, Aksiyon Dergisi de “Doğal ve Kültürel Çevreye Duyarlı Yayın Organı” ödülünü aldı.

Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) tarafından Dünya Çevre Günü‘nde açıklanan "Güney Marmara Çevre Ödülleri" sahiplerini buldu. 14 kuruluşun ödüllendirildiği törende, Aksiyon Dergisi de “Doğal ve Kültürel Çevreye Duyarlı Yayın Organı” ödülünü aldı.

Merkezi Bursa‘da bulunan ve 1990 yılından bu yana Güney Marmara Bölgesi‘nde etkin çevreci mücadeleleriyle dikkat çeken GÜMÇED, bu yıl ilk kez Güney Marmara Çevre Ödülleri törenini düzenledi. Aralarında doğal ve kültürel çevreye duyarlı siyasetçi, belediye başkanı, bürokrat, sanayici, STK ve birlik başkanları, köy, sanayi bölgeleri, gazeteci ve medya kuruluşları gibi birbirinden farklı 14 değişik kişi ve kuruma ödül verildi.

Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, Güney Marmara Çevre Ödülleri‘nin bir nevi "vefa" ödülü olarak da adlandırılması gerektiğini ifade etti.

Doğal ve Kültürel Çevreye Duyarlı Yayın Organı ödülünü alan Aksiyon Dergisi muhabiri Gürhan Savgı ise çevre sorunlarının yıllar içinde kentlerden çıkıp Anadolu’ya yayıldığına dikkat çekti. Bu nedenle Anadolu’nun her köşesinden bir çok doğasever ile görüştüklerini dile getiren Savgı, çok ciddi problemlerle karşılaşıldığını kaydetti.

Memleketimin Bursa olması sebebiyle Adnan Önermen‘le sık sık görüşüp dertleştiklerini ifade eden Savgı, “Bir çok olumsuz yatırımı gündeme getirdik. Bursa‘nın da bir çok sorun var. Çevre ile ilgili yapılacak çok şey var aslında. Dünyadaki anlayış, ortaya bir ekonomi konulmuş, ekolojiyi bunun etrafında döndürüyorlar. Halbuki yaratılış bunun tam tersi. ortada bir ekoloji veya çevre olmalı, ekonomi bunun etrafından dönmeli.” dedi.

Savgı, çevre haberlerinin ekonominin bir uzantısı olmaktan çıkıp, tamamen bağımsız bir yapıda devam etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Güney Marmara 2011 Çevre Ödülü alan diğer kişi ve kurumlar ise şöyle:



Doğal ve Kültürel Çevreye Duyarlı Köy Ödülü: Avdancık Köyü

Doğal ve Kültürel Çevreye Duyarlı Sanayi Bölgesi: İnegöl Organize Sanayi Bölgesi

Doğal ve Kültürel Çevreye Duyarlı Siyasetçi: Ali Koyuncu – AK Parti Bursa Milletvekili

Doğal ve Kültürel Çevreye Duyarlı STK Başkanı: Bahadır Özgün – GESİAD Başkanı

Doğal ve Kültürel Çevreye Duyarlı Birlik Başkanı: Mehmet Akkuş – TÜRSAB Güney Marmara BYK Başkanı

Doğal ve Kültürel Çevreye Duyarlı Gazeteci: Ahmet Emin Yılmaz – Olay Gazetesi Köşe Yazarı

Doğal ve Kültürel Çevreye Duyarlı Televizyon Programcısı: Şemsettin Şen – Olay Tv Halk Meydanı Programı

Doğal ve Kültürel Çevreye Duyarlı İnternet Sitesi: Bursasporum.com

Doğal ve Kültürel Çevreye Duyarlı Sanayici: Yalçın Ağaoğlu – Yalçın Ağaoğlu Grup Kurucu Başkanı

Doğal ve Kültürel Çevreye Duyarlı Bürokrat: Ali Kamil Başar – Bursa Vali Yardımcısı

Doğal ve Kültürel Çevreye Duyarlı Belediye Başkanı: Hüseyin Durak – Erdek Ocaklar Belediye Başkanı

Doğal ve Kültürel Çevreye Duyarlı Yatırımcı: Selami Sarı – Divan Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı

Doğal ve Kültürel Çevreye Duyarlı Yayın Organı: Aksiyon Dergisi – Feza Gazetecilik A.Ş

Doğal ve Kültürel Çevreye Duyarlı Çalışma Grubu: Gürkan Kaya – Bursa Kent Konseyi Felsefe Grubu