Dsp’Nin Gaziantep Mitingini Gazeteciler İle Polis Takip Etti

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker’in Gaziantep’te düzenlediği mitinge vatandaşlar ilgi göstermedi. Mitingde, gazeteciler ile polislerin sayısının partililerden daha çok olması dikkat çekti.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker’in Gaziantep’te düzenlediği mitinge vatandaşlar ilgi göstermedi. Mitingde, gazeteciler ile polislerin sayısının partililerden daha çok olması dikkat çekti.

Gaziantep’te Yeşilsu Parkı içinde düzenlenen mitinge gazeteci, polisler ve partililerden oluşan yaklaşık 50 kişlik bir grup katıldı. Genel Başkan Masum Türker, gazetecilere açıklama yapmak durumunda kaldığını ifade etti. Konuşmasında CHP ve AK Parti’ye yüklenen Türker, CHP’yi Atatürk’ün üzerinden siyaset yapmakla suçladı. CHP ile fikirlerinin örtüşmediğini ifade eden Türker, "Bize oylarınızı bölmeyin, şu CHP gelsin diyorlar. CHP artık Atatürk milliyetçiliğinden sapıyor. CHP artık bize göre bir bölen durumunda. Seçim bitsin bu CHP ile AKP yine aynı şeyleri yapacaklar. AKP’yi ne kadar tenkit edersek CHP’yi de aynı etmeliyiz." dedi.

Üç partinin ittifak yaparak seçimlere girdiğini öne süren Türker, CHP’nin 7–8 tane milletvekili, MHP’nin 3–4 tane milletvekili sayısının artacağını, ancak 4’cü partinin parlamentoya girmesi durumunda AK Parti 60’a yakın milletvekilinin azalacağını söyledi. AK Parti’den kurtulmak isteyenlerin muhakkak yeni bir partiyi parlamentoya sokmaları gerektiğini açıklayan Masum Türker, 4’cü parti olarak kendilerinin barajı aştıklarını kaydetti.

"Geçmişte Ecevit’in neyse, bugün ve yarın da bize öyle olacağız" diyen Türker, dürüstlükten taviz vermeyeceklerini belirtti. DSP’nin Libya’da yaşanan drama, Irak’ta ve Kıbrıs’ta yaşanan olayları dile getiren tek parti olduğunu anlatan Türker, göreve gelmeleri durumunda her evden bir kişiye iş imkânı vereceklerini, liseye başlayan öğrencileri SGK’lı yapacaklarını, yer altı madenleri ve zenginlikleri üreteceklerini söyledi. 1 milyon 700 bin sınava giren öğrencilerin mağdur edildiğini belirten DSP Genel Başkanı Türker, bu sınavları da kaldıracaklarını ve mağduriyeti önleyeceklerini bildirdi.