İnan Kıraç ve TÜSİAD'a tepki gösterdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “Bugüne kadar İnan Kıraç'ın açılışlarına katılıyordum. Ama artık bundan sonra katılmam. Ben ve arkadaşlarım bizi desteklemediklerini bildiğimiz işadamlarının açılışlarına da katılıyoruz. ama buradan açıkça söylüyorum. Bundan sonra Kıraç'ın açılışlarına davet etse de katılmam" dedi.

İnan Kıraç ve TÜSİAD'a tepki gösterdi
CNN Türk’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan “Seçimde CHP birinci parti çıkacak" tahmini yapan işadamı İnan Kıraç’ın açılışlarına katılmayacağını söyledi. TÜSİAD’a da tepki gösteren Erdoğan “TÜSİAD’ın ne olduğu belli değil. Ne zaman ne yaptığı belli değil.” diye konuştu.

KREDİYİ BİZ DEĞİL, BANKA VERİYOR
Bir işadamının dünyanın hiçbir yerinde siyasi açık net beyanda bulunmayacağını ve böyle bir risk almayacağını söyleyen Erdoğan “Burada ki risk nedir?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi;

“En azından gelecek yönetimlerle bir çok işleriniz oluyor. Örneğin beni açılışlarına davet ediyor. Gitmem. Krediyi verecek olan ben değilim. Krediyi verecek olan bankadır. Devlet bankasında kredi verecekse bütün her şeyi denetler, inceler her şey uygunsa verir. Değilse vermez. Kaldı ki bizim devlet bankalarımız hiçbir dönemde görülmedik bir kar yakalamıştır. Mesela MHP’nin ve eski dönemlerinde zararla karşı karşıya kalan bankalarımız, şimdi hamd olsun Avrupa’nın artık sayılı gücü haline geldiler. İçeride çok ciddi kredi destekleri oluyor. Böyle bir durum var.”

AÇILIŞLARINA KATILMAM

İnan Kıraç’ın açılışlarına katılmayacağını dile getiren Erdoğan “Fakat diyelim ki; ben İnan Kıraç’ın davetlerine katıldım. Ama şimdi aksini beyan etmedikçe , ben böyle bir söylemedim demedikçe, ben bundan sonra çok açık bir şekilde söylüyorum.. Herhangi bir açılışına davet ettiğinde gitmem. Ama bundan önce gittim ve yine görüş noktasında partimi destekliyor yada desteklemiyor diye bir ayrım yapmadım. Ama gittim, ama böyle açıkladığı zaman gitmem.” dedi.

OMURGALI DURUŞU SEVERİM

Kıraç’ın bu düşüncelerini kapalı kapılar yerine, dobra dobra söylemesini kabul edeceğini söyleyen Erdoğan “Bu ülkede toplum mühendisleri çok. onun bu şekilde söylemeyi dobra dobra çıksa söylese benim için çok daha iyi olur. O zaman bu ifadeyi zaten kullanmam. Ama kapalı kapılar arkasında olunca… Çık açıkça söyle ben böyle böyle dedim de. O benim için daha saygındır. Ben daha önce bir şey daha söyledim. Bi taraf olan bertaraf olur diye. Aynı şeyi yine savunuyorum. Onlarda çıkıp açık açık söyleseler bizde biliriz, bunlar böyle deriz. Biz zaten açıklamayanında ne olduğu biliyorum zaten. Ama ülkemin menfaati neyi gerektiriyorsa ben onu yaparım. Ben bir çok grupların açılışına kendim gidiyorum, arkadaşlarımı gönderiyorum. Ve bunların bir çoğu da partimi desteklemiyor, bunu da biliyorum. Ama bildiğim halde gittim, gidiyorum. Ancak bu tür spekülatif olaylar olduğu zamanda bırakında kendi insiyatifimi kullanayım. Ben omurgalı duruşu severim diyorum. Karşımda olsa saygı duyarım. Benim tarafımda olması şart değil.” diye konuştu.

TÜSİAD’IN NE OLDUĞU BELLİ DEĞİL.

TÜSİAD’ın kendi hazırlattığı anayasasına sahip çıkmadığını söyleyen Erdoğan “TÜSİAD’ın ne olduğu belli değil. Ne zaman ne yaptığı belli değil. Bu belli zaten. Bunu biz biliriz. TÜSİAD’ın genel kuruluna da katıldım.. Ama ben şunu da beklerim. Bir anayasa çalışması yaptı değil mi? Niye bunları sahiplenmiyorsunuz? Yaptıktan sonra ne dediler. ‘Bunlar bizim adamlarının görüşleridir. Bizi bağlamaz’ dediler. Yahu sen çalıştırıyorsun, ortaya bir eser koyuyorsun, bazı yerlerden tepkiler gelmeye başlayınca “bu onların çalışmasıdır, bu onların görüşüdür” deyip hemen onları meydanda bırakıyorsun. Peki bu doğru bir yaklaşım mı?” şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE