MHP Diyarbakır mitingi (Diyarbakırlı yoruldu)

MHP Diyarbakır mitingi 6 Haziran'da yapıldı. MHP Diyarbakır mitingi nasıl geçti?MHP Diyarbakır mitinginde Devlet Bahçeli ne dedi? İşte MHP Diyarbakır mitingi

MHP Diyarbakır mitingi (Diyarbakırlı yoruldu)
MHP Diyarbakır mitingi 6 Haziran'da yapıldı. MHP Diyarbakır mitingi nasıl geçti?MHP Diyarbakır mitinginde Devlet Bahçeli ne dedi? İşte MHP Diyarbakır mitingi

MHP lideri Diyarbakır'da 'Siz Türk milletinin eşit, onurlu ve yeri doldurulamaz birer mensubusunuz. Siz bizim her şeyimizsiniz. Türk milletinin hiçbir ferdi bu ülkenin zencisi değildir' dedi

MHP lideri Devlet Bahçeli, Diyarbakır'da birlik mesajları verdi. Diyarbakır'a oy istemeye değil, nifak tohumlarını çürütmeye geldiğini belirten Bahçeli, 'Washington'dakiler sizi benden daha fazla sevemez. Brüksel'dekiler benden fazla anlayamaz. Erbil'deki peşmerge sizi benden daha çok sahiplenemez'' dedi.
Geceyi Elazığ'da geçiren Bahçeli yoğun güvenlik önlemleri altında Diyarbakır'a geçti. Bahçeli'ye başbakan seviyesinde koruma sağlandı. Mitingin güvenliği için 5 bin polis görev yaptı. Miting boyunca polis helikopteri de alan üzerinde güvenlik uçuşu yaptı. İstasyon Meydanı'nda il dışından gelenlerle birlikte yaklaşık 4 bin kişiye seslenen Bahçeli'nin mesajları şöyle:

MHP DİYARBAKIR MİTİNGİ VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

- DİYARBAKIRLI YORULDU: Diyarbakır surları bir bedende aynı ruh olduğumuzu gösterir. Bu şehrin her köşesinden asalet ve güzellik fışkırıyor. Diyarbakırlı kardeşim 'Nifak saçanlardan yoruldum' diyor. İnanıyorum ki istismara, fitneye bölünmeye karşı çare arıyor. Kandan beslenen teröristlere karşı yardım bekliyor. Buraya oy istemeye gelmedim. Başbakan'ın aramıza ekmeye çalıştığı fitne tohumlarını çürütmeye geldim. Küstahça çizdiği, 'Sivas-Gavurdağı Hattı'nı yerle bir etmeye geldim. Bin yıllık kardeşliği yaşatmak amacıyla karşınızdayım.

- KİMSE BU ÜLKENİN ZENCİSİ DEĞİL: Türk milletinin hiçbir evladı bu ülkenin zencisi değildir. Türk milletinin hiçbir ferdi bu ülkenin ötekisi değildir. Diyarbakırlı kardeşim, siz bizsiniz biz de siz. Deliloyla esmerle çaçanla, tek ayakla, çift ayakla birlikte oynadık birlikte güldük. Duamız bir, yakarışımız bir, safımız bir oldu. Adımız bir acımız bir oldu. Birlikte büyüdük, Türk milleti olduk. Asırlar boyunca bu topraklara beraber mührümüzü vurduk. Türk milletinden ayrılma rüyası görenler, bağımsız devlet özlemi olanlar akıllarını başlarına almalı. Bizim ne verecek bir çakıl taşımız ne de vazgeçecek bir insanımız vardır.

- ANADİLE SAYGIMIZ VAR: Hiç kimsenin kökeni kimseyi ilgilendirmiyor. Ana diliniz ne olursa olsun konuşmanıza saygımız vardır. Ama hepimizin ortak meselesi işsizlik yoksulluk ve adaletsizlik. Ana dili anayasaya koyunca karnınız doyacak mı? Ana dilde eğitim imkanı sağlanınca ekonomik sorununuz bitecek mi? Sırtınıza yeni elbise alabilecek misiniz? Allah muhafaza Türkiye Cumhuriyeti çatısında halledilemeyen sorunlar, ayrılmış bir Türkiye'de nasıl bitecektir.

NOTLAR...
- Türkiye'nin her yerinden MHP'liler, Diyarbakır'a araçlarıyla geldi. Çok sayıda MHP'li milletvekili ve parti yöneticisi de alandaydı. n GeçmİŞ seçimlerde MHP, Diyarbakır'da seçim çalışması yapmıyordu. Bu seçimde ilk kez kent MHP bayrakları ve Bahçeli'nin posterleriyle süslendi. n MHP'nİn Diyarbakır'daki son seçim çalışmasını 1995'te merhum Genel Başkan Alparslan Türkeş yapmıştı. n MİtİngDen bir gün önce KCK'nın yaptığı açıklama etkili oldu. KCK, Diyarbakırlıların mitinge katılmamasını tavsiye ederken, hiçbir olay çıkmaması için de uyarıda bulunmuştu. Mitingi protesto amaçlı herhangi bir eylem ya da kepenk kapatma gözlenmedi. n DİyarbakIr doğumlu MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural caddede dolaştı. Doğduğu evi ziyaret etmek isteyen Vural, evin yerinde inşa edilmiş iş merkeziyle karşılaştı. n Mİtİng başlamadan önce alanda bulunanların 'Apo'nun p..leri, durduramaz bizleri' şeklinde slogan atması üzerine MHP Diyarbakır İl Başkanı, 'Devletin başına Devlet gelecek' sloganının atılmasını isteyerek 'kötü tezahüratı' önledi.

Milliyetçilerin en hareketli seçimi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 9 ay önce Ani'de kılınan cuma namazıyla seçim çalışmalarına ilk başlayan parti oldu. MHP, 28 Ocak'ta Misak-ı Milli'nin yıldönümünde seçim beyannamesini de açıklayan ilk parti oldu. MHP lideri Bahçeli, bir şekilde partiyle yollarını ayıran isimleri, 'Millet ve Devlet Bekası İçin Güç Birliği' projesi kapsamında partiye çağırdı. Koray Aydın, Ümit Özdağ gibi bir dönem Bahçeli'ye rakip olan isimler MHP'ye güç kattı.

80 bin kM yol yaptı

Türkiye'nin beka sorunu yaşadığı tezinden hareket eden Bahçeli, geçmiş seçimlerin aksine, halkla daha çok temas kurmaya özen gösterdi. 2007'de yaklaşık 20 seçim mitingi yapılırken, bu dönemde ziyaret edilen il sayısı 60'a yaklaştı. İlçe ve beldeleri de gezen, partili belediyeleri ziyaret eden Bahçeli, 200'ü aşkın yerdeki miting ve toplantılarda halka hitap etti. Uçak fobisi nedeniyle karayoluyla seyahati tercih eden Bahçeli, 80 bin kilometre yol kat etti.

Piskevüt fenomeni

Kendi tasarımı yüzüğüyle gazetecilere poz veren, gülen yüzünü kamuoyu ile daha çok paylaşan Bahçeli, kişisel olarak da farklı bir profil çizdi. Kendisini takip eden basın mensuplarıyla yakın bir iletişim kuran MHP lideri, farkında olmadan bir fenomene de imza attı. Partisinin seçim vaadi olan Hilal Kart'ı anlatırken, kullandığı 'piskevüt' telaffuzu, internette tıklanma rekorları kırdı. Avatar, 300 Spartalı gibi filmlerin Bahçeli dublajıyla klipleri yapıldı.

İleriki yıllarda bu seçimin tüm partiler açısından hatırda kalan en önemli olayı ise, Bahçeli'nin deyimi ile 'Kaset Siyaseti' oldu. Partisinin 10 üst düzey yöneticisi, internete sızdırılan veya sızdırılacağı tehdidi yapılan 9'u Başkanlık Divanı üyesi hem partiden hem milletvekilliği adaylığından istifa etti. Eski İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu ise, istifa etmeyince, partiden ihraç edildi. Partide, bu kasetler MHP'yi baraj altında bırakma planı olarak tanımlanınca, MHP'ye oy veren sade vatandaş tarafından zaten ayrıntılı olarak bilinmeyen süreç, teşkilatı kamçıladı. Birlik, bütünlük, kenetlenme sağlandı.

Sıradışı bir seçim dönemi geçiren Bahçeli, sürekli muhatap kaldığı 'Sivas'ın ötesine gidemiyorlar' söylemine de bir çok kez doğu illerinde ve son olarak dün Diyarbakır'da yaptığı mitingle yanıt verdi.