Bosna Hersekli Başbakandan Ak Parti‘ye Destek

Bosna Hersek Federasyonu Una-Sana Bihaç Kantonu Başbakanı Hamdija Lipovaca, Başbakan Yardımcısı Suhret Fazlıc, Tarım Bakanı Emozad Galıjasevic ve Adalet Bakanı Andres Mamontov, ‘Bosna Sizi Çağırıyor‘ projesine destek vermek için AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Bedrettin Yıldırım‘ın davetiyle Bursa‘ya geldi.

Bosna-Hersek Bursa Fahri Konsolosluğu‘nu ziyaret ederek Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi (BİGMEV) Genel Sekreteri Cenita Kocaman‘dan bilgi alan Başbakan Hamdija Lipovaca, "Bosna Hersek ve Türkiye‘yi binlerce şey birleştiriyor ama maalesef en azı ekonomi. Bosna Sizi Çağırıyor projesiyle bundan sonra ekonomik işbirliğimiz de artacak. Türk yatırımcıları Bosna Hersek‘e bekliyoruz" dedi.

BOSNA SİZİ ÇAĞIRIYOR

Bosna Hersek‘e yatırımı teşvik etmek, iş olanaklarını ve istihdamı artırmak amacıyla geliştirdikleri ‘Bosna Sizi Çağırıyor‘ projesini anlatan BİGMEV Genel Sekreteri Cenita Kocaman, Bosna Hersek ve Türkiye‘de projesi olanlar ile yatırım yapmak isteyenler arasında bir köprü kurmak amacıyla bu projeye başladıklarını söyledi. Değişik iş fikirlerine sahip olan kişilerin gönderdikleri projelerin öncelikle bir havuzda toplanacağını ve projeler arasında faaliyete geçirilebilir olanlarının uygulamaya alınacağını

kaydeden Kocaman, "BİGMEV, Bosna Hersek ile Türkiye arasında yatırımcı ve girişimci için bir ara yüz görevi üstlenecek. Uygulanabilir sağlıklı projeleri, doğru kişi ve kurumlarla kazan-kazan çerçevesinde buluşturacak. Şimdiden pek çok proje başvurusu oldu. BİGMEV olarak projelerin oluşturulması ve hayata geçirilmesi konusunda her türlü altyapı ve kaynak desteğini sağlayacağız. Kurumlara danışmanlık hizmeti de verilerek projenin başarısına katkıda bulunacağız" diye konuştu.

EKONOMİK İŞBİRLİĞİ

Bosna Hersek Federasyonu Una-Sana Bihaç Kantonu Başbakanı Hamdija Lipovaca da, kantonlarının Una-Sana nehirleri arasında yer aldığını ve son derece verimli topraklara sahip olduğunu belirterek, "Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri eski Genel Müdürü Sayın Bedrettin Yıldırım‘ın davetiyle Bursa‘ya geldik. Kantonumuz tarım ve hayvancılık konusunda son derece elverişle topraklara ve bol suya sahip. Çavuş Group, ‘Bosna Sizi Çağırıyor‘ projesi kapsamında yatırım yapmak için bizleri ziyaret etti. Tarım konusunda

diğer kantonlara göre öndeyiz. Türkiye‘den gelecek her türlü yatırıma açığız. Çavuş Group, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ya da başka bir isim tarafından yapılacak her türlü yatırıma destek vereceğimizi bilmenizi isteriz. Kantonumuzda kurulacak büyükbaş ya da küçükbaş hayvan çiftlikleri ile hem Bosna Hersek‘teki insanlarımıza iş olanağı yaratılabilir hem de Türkiye‘nin et ihtiyacı karşılanabilir. Bosna Hersek‘te savaşın ardından kötü durumda olan insanlarımızın çoğu işsiz. Bedrettin Bey‘le görüştük.

Devlet Bakanı Sayın Bülent Arınç‘la da biraraya geleceğiz, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan‘dan da destek isteyeceğiz. Bosna Hersek ve Türkiye‘yi binlerce şey birleştiriyor ama maalesef en azı ekonomi. ‘Bosna Sizi Çağırıyor‘ projesiyle bundan sonra ekonomik işbirliğimiz de artacak. Türk yatırımcıları Bosna Hersek‘e bekliyoruz. Biz Bosna Hersek Federasyonu Una-Sana Bihaç Kantonu olarak işbirliğine hazırız. Biz Avrupa‘da Türkler‘in var olması için hazırız. Bürokratik engellerin hepsini ortadan

kaldırıyoruz. Sadece ve sadece Türk şirketlerini aramızda görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

TURANKÖY‘DE SEÇİM ÇALIŞMASI

Bosna Hersek Federasyonu Una-Sana Bihaç Kantonu Başbakanı Hamdija Lipovaca, Başbakan Yardımcısı Suhret Fazlıc, Tarım Bakanı Emozad Galıjasevic ve Adalet Bakanı Andres Mamontov, daha sonra AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Bedrettin Yıldırım‘ın seçim çalışmalarına katıldı. Boşnak köyü olan Turanköy‘ü Bosna Hersek heyetiyle birlikte ziyaret eden Bedrettin Yıldırım, "Bosna Hersek‘te bir Türk işadamı grubuyla birlikte bir tarımsal proje planlıyoruz. Daha önce genel müdür olarak görev yaptığım Türkiye Tarım

Kredi Kooperatifleri bu projeyi yapacak. Proje kapsamında Bosna Hersek‘te özellikle hayvancılık ve tohumculuk üzerine yatırımlar yapılacak. Ümit ediyorum ki Türkiye‘nin Bosna Hersek‘e büyük katkıları olacaktır" dedi.

Milletvekili Adayı Bedrettin Yıldırım, Başbakan Hamdija Lipovaca, Başbakan Yardımcısı Suhret Fazlıc, Tarım Bakanı Emozad Galıjasevic ve Adalet Bakanı Andres Mamontov, Turanköy kahvesinde oturarak vatandaşla sohbet etti.

Kaynak: İHA