İş Bankası İstanbul'a taşınırken gıkı çıkmadı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'nin 'Ankara boşaltılıyor' iddialarına “ CHP'lilerin bunu söylemeye hakları yok. İş Bankası'nın ortağı kim CHP değil mi? İş Bankasının Genel Müdürlüğü Ankara'dan taşınırken CHP neredeydi?” diyerek yanıt verdi.

İş Bankası İstanbul'a taşınırken  gıkı çıkmadı
Beyaz TV ekranlarında Ferda Yıldırım’ın sunduğu ‘Oy Pusulası’na konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP’nin “Ankara’nın içi boşaltılıyor” iddialarına yanıt verdi.

İMZAN VAR MI? YOK MU?
CHP’nin İş Bankası’nın ortağı olduğunu ve yönetim kuruluna 4 üye verdiğine dikkat çeken Başkan Gökçek “ İş Bankası Ankara’dan İstanbul’a giderken gıkın çıkmadı. Ey Kılıçdaroğlu, şimdi soruyorum.. İş Bankası Ankara’dan İstanbul’a taşınırken sen o tarihte milletvekili değildin ve iş Bankası’nın yönetim kurulu üyesiydin. Bu taşınma kararının altında imzan var mı, yok mu?” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun İş Bankası’nın Ankara’dan İstanbul’a taşınması kararının altında imza bulunan adam olduğunu bildiren Gökçek “ Ondan sonra kalkacaksınız, başbakanı tenkit edeceksiniz. Sayın başbakan bunun karşılığında Ankara’ya 36 katrilyonluk yatırım yapmasa, bu projeleri açıklamasa, bunların söylediği her şeye hak vermek bir noktaya kadar olabilir.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara için projesi olmadığına dikkat çeken Başkan Gökçek, “Ankaralılar eğer CHP’ye oy veriyorsa, samimi olarak söylüyorum Ankara’nın batması için veriyorlar. Vermesinler. Eğer Ankara’nın gelişmesini istiyorlarsa, başbakanın vaatlerine oy versinler.” diye konuştu.

BELGELERLE İSPAT ETTİ

Kemal Kılıldaroğlu’nun SSK dönemine ait usulsüzlük iddialarını da belgelerle ortaya koyan Başkan Gökçek “Kemal Kılıçdaroğlu döneminde sayısız usulsüzlük var. Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Kul bunu yalanlıyor dedi. Mustafa Kul’un yeni dönemde beklentileri var. Ama Mustafa Kul, bu iddiaları 10 yıl önce neden yalanlamadı.?” diyerek 09.02.1996 tarihinde Milliyet Gazetesi’nde ki dönemin bakanı Mustafa Kul’un Kılıçdaroğlu’nun usulsüzlük yaptığı iddialarına yer verdiği gazete küpürünü gösterdi.

İş Bankası İstanbul'a taşınırken  gıkı çıkmadı

PİSLİKLERİNİ TEMİZLEMESİ GEREKİYORDU

Kemal Kılıçdaroğlu’nun usulsüzlüklerinin ve yolsuzluklarının Rahşan affıyla birlikte ortadan kalktığını söyleyen Gökçek “Kılıçdaroğlu bir üst makama terfi ettirildi. Ancak o yeniden SSK Genel Müdürlüğüne dönmek istedi. Yargıtaya başvurdu. Bunun Türkiye’de bir örneği yok. Birde diyor ki oy birliği ile görevime döndüm diyor, yalan söylüyor. 3’te 2’si ile döndü. Geri dönmesi gerekiyordu, çünkü yarım kalan işleri vardı, pisliklerini temizlemesi gerekiyordu.” diye konuştu.

BİRİNCİ SAYFAYI YİNE AÇIKLADI
Her canlı yayın programında “Başbakan Erdoğan, meydanlarda okuduğu belgenin ikinci sayfasını açıkladı. Birinci sayfasını açıklamadı.” diyen Kılıçdaroğlu’ na canlı yayında seslenen Gökçek “Kılıçdaroğlu bu belgelere ulaşamadığını söylüyor. Göndersin basın danışmanını ben belgeyi vereyim. Benimle canlı yayına çıkmak istemiyor çünkü benden korkuyor. “ dedi.

SABOTAJ MI VAR?

Gökçek’in iddialarını belgelerle ispat ettiği sıralarda, Beyaz Tv yayınlarının aynı anda üç kez Dijitürk, D-Smart ve uydu yayınlarında kesintiye uğraması ise “sabotaj mı var” sorusunu akıllara getirdi. Programın moderatörü Ferda Yıldırım ilk defa böyle bir şey ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek “ Sabotaj ihtimalini arkadaşlarımız araştırıyor. Böyle bir söz konusu ise yasal haklarımızı arayacağız.” dedi.

BENDEN RAHATSIZ OLMUŞLARDIR

Başkan Gökçek ise Kemal Kılıçdaroğlu ve yandaşlarının kendisinden rahatsız olduğunu ifade ederek “Kılıçdaroğlu ve avanesi benim programlarında rahatsız. Benden başka Kılıçdaroğlu’nun geçmişini araştıran ve bu geçmişinde ki yanlışlıkları belgelerle ortaya koyan biri yok. Yayının kesilmesi benim için normal Benden rahatsız olmuşlardır mutlaka. Seçime kadar 10 televizyon kanalında canlı yayına çıkacağım. Bakalım o zaman ne yapacaklar.” dedi.

SSK’YI HER YIL 1 KATRİLYON ZARAR UĞRATTI

Kılıçdaroğlu’nun SSK’nın soyulmasına göz yumduğunu ifade eden Gökçek “Kılıçdaroğlu SSK’yı her yıl 1 katrilyon zarara uğrattı. Bunu Türkiye Cumhuriyeti’ni teslim edin, 3 günde ihaleleriyle ekonomiyi çökertir. “dedi.

Seçim tahmini de açıklayan Gökçek “Ak Parti yüzde 50 artı yada eksi 3, CHP yüzde 24 artı yada eksi 3,MHP’de artı yada eksi 3, oy oranı alır çok büyük afaki bir sürpriz olmazsa.” diye konuştu.


BEYAZ GAZETE