Kılıçdaroğlu: Neredeyse Dünyayı Ayağa Kaldıracak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘‘Recep Bey yurt dışındaki gazetelere bile ateş püskürüyor.

Kılıçdaroğlu, Kazlıçeşme Meydanı‘ndaki ‘‘Büyük İstanbul Mitingi‘‘nde yaptığı konuşmada, geleceğe güvenle bakmanın yolunun gençlerden geçtiğini belirterek, ‘‘Gençler bizim umudumuz. Gençlere sözüm var, sizin askerlik sürenizi 15 aydan önce 9 aya, sonra aşamalı olarak kısaltacağız. Gençlerin askerlik, eğitim, iş sorununu çözeceğim. Gençler üniversite yönetiminde söz ve karar sahibi olacaklar. Gençler daha fazla konuşacak, daha fazla söz sahibi olacak‘‘ diye konuştu. 

Medyanın özgür olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, ‘‘Recep Bey yurt dışındaki gazetelere bile ateş püskürüyor. Düşünün, Economist dergisi ‘CHP‘ye oy verin‘ demiş, vay sen misin bunu söyleyen, neredeyse dünyayı ayağa kaldıracak. Recep Bey sen meraklanma halkın iradesine engel vuramazsın. CHP‘nin oyu yükselişte, senin oyun düşüşte‘‘ dedi. 

Türkiye‘yi en iyi yönetecek partinin CHP olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, 3 bakanlar kurulu çıkaracak kadroları olduğunu vurguladı.

Türkiye‘ye barışı, huzuru, demokrasiyi, iş ve aşı getireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

 ‘‘Ben bunları söylediğim zaman, ‘Bunları nasıl yapacaksın‘ diye soruyorlar. İstanbul‘da yüz binlerin önünde söz veriyorum. İlk 4 ay içinde Aile Sigortası kurumunu kurmazsam, çiftçiler için mazotu 1,5 liraya indirmezsem, esnafın emekli aylığından kesilen yüzde 15 sosyal güvenlik destek primini kaldırmazsam, gençler için bedelli askerliği çıkarmazsam -durumu olanlardan bedeli alınacak, olmayandan alınmayacak. O parayla öğrenci yurdu yapacağız- siyaseti de genel başkanlığı da bırakacağım. İlk 4 ay içinde bunları yapacağım. Benim sözüm sizin Kemal‘inizin sözüdür. Benim sözüm halkın sözüdür. Ben bu sözü vermeden önce 6 ay boyunca sabahlara kadar çalıştık. Kuruş kuruş hesapladık. Ve kararımızı verdik. Bu ülkede ilk 4 ay içinde barışı, huzuru sağlayacağız.‘‘

Kazlıçeşme‘ye 1 milyon kişinin gelmesinin hedeflendiğini anlatan Kılıçdaroğlu, ‘‘1 milyon kişi gerçekleşti. Emek verenlere, gelenlere, hepinize şükranlarımı sunuyorum‘‘ dedi.

-‘‘GEÇMİŞİNİN TEMİZ OLMASI LAZIM‘‘-

Kaynak: AA