Özbekistan‘da Özel Sektöre Finansman Desteği

Merkezi Taşkent’te bulunan Kültür ve Sanat Vakfı, özel sektöre ait sosyal alan içerikli projelere finansman desteği sağladı.

Merkezi Taşkent’te bulunan Kültür ve Sanat Vakfı, özel sektöre ait sosyal alan içerikli projelere finansman desteği sağladı.

Ülke genelindeki girişimciler tarafından hayata geçirilmek üzere hazırlanan istihdam ve alternatif enerji içerikli proje sahiplerine düzenlenen törenle hibe desteği belgeleri verildi.Taşkent’teki Milli Sanat Galerisi’nde düzenlenen ve kalabalık bir davetli kitlesinin iştirak ettiği tören başında projeleri tanıtan kısa bir sinevisyon sunumu yapıldı.

Törende bir konuşma yapan vakfın başkanı Cumhurbaşkanı İslam Kerimov‘un kızı Gülnara Kerimova, ülkede girişimcilik ruhu olanlara destek olacaklarını söyledi. Kerimova, bu projeyle daha çok kırsal kesimdeki özel girişimcileri harekete geçirmek istediklerini aktardı.



Kendilerine, çok sayıda proje önerisi geldiğini dile getiren Kerimova, yaptıkları incelemeler sonunda hayata geçirilmesini uygun gördükleri projelere karşılıksız finansman desteği sağladıklarını belirtti. Kerimova, kendilerini mutlu eden asıl hususun ise özellikle güneş ve rüzgar gibi alternatif enerji kaynakları konusunda ilginç projelerin gelmesi olduğunu aktardı.

Tören sonunda sahne alan dans grupları renkli gösterilerde bulunurken, ülkenin önde gelen ses sanatçıları ise seslendirdikleri parçalarla davetlilere müzik ziyafeti çekti.