Oda Ve Borsa Başkanları Bozüyük‘te Buluştu

Bilecik‘in Bozüyük ilçesinde, oda ve borsa başkanları istişare toplantısı yapıldı.

Oda Ve Borsa Başkanları Bozüyük‘te Buluştu
Grand Çalı Otel‘deki toplantıya MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Bozüyük Kaymakamı Oktay Kaya, Afyonkarahisar, Bilecik, Bozüyük, Eskişehir, Kütahya ve Uşak ticaret odaları, sanayi odaları ve ticaret borsaları temsilcileri katıldı.

Milletvekili Bahattin Şeker, Konya ve Kayseri gibi iller teşvik kapsamına alınırken Bilecik‘in teşvik kapsamına alınmadığını, bunun yanlış olduğunu söyledi. Blecik‘in 250 tane köyü olduğunu ve seçim zamanında bunlardan 235‘ini gezdiğini belirten Şeker, "Köylerin perişan olduğunu gördüm. Her yer perişan. Mazot ve gübre pahalı olduğundan çoğu tarlasını ekmiyor. Ülkemizde mazot pahalı. Biz nakliyatçılık yaptığım dönemlerde Yunanistan‘a gidiyorduk. Yunanistan‘da kırmızı mazot var. Tarımda, sulamada ve diğer işlerde bu mazot kullanılıyor. Normal bir arabada o mazotu kullanan kişi yakalandığında, o dönemlerde ağır bir para cezasına çaptırılıyordu. Bu mazot sadece çiftçiye veriliyor. Belki bu Türkiye‘de de olabilir. Diğer bir konu, yeni bir ticaret kanunu geliyor. Bununla ilgili ticaret odalarının çok iyi şekilde bilgilendirmesi lazım. Ben buna katılıyorum. Türkiye‘de on numaralı yağ yasak ama gidin Pamukova tarafına her yerde on numara yağ bulabilirsiniz. "

Bozüyük Kaymakamı Oktay Kaya, şu anda Türkiye‘de 3-5 ürün dışında her şeyin üretilebildiğini söyledi. Toplantıda, işçi maliyetlerinin rekabeti zorlaştırdığından yakınılınca, Kaya, "Bu saatten sonra geriye dönüp işçilik maliyetlerini azaltalım deme şansımız yok. Ne sigortadan taviz verebiliriz, ne de geldiğimiz demokrasi çağında bunlardan fedakarlık yapabiliriz. Bunun için yapabileceğimiz yegane şey, herhalde verimliliği attırmak, yeni ürünler, yeni tasarımlar geliştirmek ve bu sayede rekabet edebilmek. Bu anlamda da sanayi ticaret odalarımız, ticaret borsalarımızın üzerine düşen görev, UMUM gibi benzeri projelerin daha yoğun bir şekilde faaliyete geçirilmesi" dedi.

Kaynak: İHA