Kelkit Ve Köse‘nin İçme Suyu Sorunu Çözülüyor

Gümüşhane’nin Kelkit ve Köse ilçesi ile Kaş Beldesi’nin içme suyunun çözümü noktasından Köse Barajı’ndan temin edilecek içme suyunun projeleri tamamlanarak Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün’e teslim edildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Aygün, içme suyu sorunun çözümü için yapılan girişimler sonucu Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla başlatılan çalışmalar kapsamında proje yapım işini üstlenen Koltek Müşavirlik İnşaat A.Ş. tarafından yaptırılan Köse-Kelkit-Kaş İçme Suyu Tesisleri Projesi’nin tamamlanarak kendilerine teslim edildiğini söyledi. Önümüzdeki aylarda yapım işinin ihale edilerek tesisten içme suyunun 2012 yılında musluklardan akıtılmasının planlandığını kaydeden Aygün, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Aygün ayrıca açıklamasında, Köse’nin kanalizasyon sorunun giderilmesi için yürütülen çalışmaların da son aşamaya geldiğini, yapım işinin ihale edilebilmesi için 28 Haziran günü İller Bankası Bölge Müdürlüğü’nde sözleşme imzalandığını belirterek “Daha iyi hizmetlere layık olan İlçemiz insanı 2012 yılında Kanalizasyon sorunu çözülmüş içme suyuna kavuşmuş olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA