İzmir‘de Seçimde Başarısız Görülen Chp‘li Başkanlar Ankara‘da Kendini Savundu

İzmir‘de seçim başarısızlığının gerekçesi olarak gösterilen belediye başkanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu ile görüşerek başarısızlıkla ilgili raporlarını sundu.

İzmir‘de seçim başarısızlığının gerekçesi olarak gösterilen belediye başkanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu ile görüşerek başarısızlıkla ilgili raporlarını sundu. Genel seçimin ardından faturanın kendilerine çıkarıldığını belirten başkanlar, koordinasyon eksikliğine dikkat çekti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu‘nun ağabeylik görevini yeterince yerine getirmediğinden de şikayetçi oldukları iddia edildi. İzmir‘de çok daha büyük bir başarı sağlanabileceğini belirten Kılıçdaroğlu‘nun, şehre gelerek konuyu derinlemesine inceleyeceği ve yerel seçimler için yol haritası çizeceği öğrenildi.

İzmir‘de birçok ilçede AK Parti‘nin gerisinde kalan CHP‘de, bu sonuçların gerekçesi olarak gösterilen belediye başkanları genel merkeze çağrıldı. Beş başkan, dün (29 Haziran) Ankara’da Kılıçdaroğlu ile görüştü. Bunlar arasında Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve olağanüstü kurultay için imza veren Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün yer aldı. Görüşme 40 dakika sürdü. Başta CHP il yönetiminin bilinçli olarak kendilerini alandan çektiğini söyleyen başkanlar, “Milletvekilleriyle yan yana getirilmedik. Adaylar ilçelerimizi gezerken haberimiz bile olmadı. Belediye başkanlarına tepki var. Vatandaş başkanın yaptıklarını inceliyor gerekçesiyle bizi istemediler.” dedi. Kocaoğlu’nu da şikayet eden başkanlar, belediyenin proje desteği verirken kendilerini sıkıntıya soktuğunu belirtti. Kocaoğlu’nun ağabeylik görevini yeterince yerine getirmediğini söyleyen başkanlar, acilen bütünlük sağlanıp tek yürek olunmasını talep etti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu‘nansa ise temmuz ayında yine başkanlarla bir toplantı yapacağını, yoğunluğu atlattıktan sonra İzmir’e geleceği öğrenildi.

BAŞARISIZLIĞIN SEBEPLERİ

İzmir‘deki belediye başkanların AK Parti‘ye karşı alınan başarısız sonuçlarla ilgili raporlarında, şehiriçi ulaşım probleminin seçmen tercihi üzerinde önemli rol oynadığı belirtildi. AK Parti‘nin bu konu üzerine seçim stratejisini oturttuğu vurgulandı. Örgütlerin gerekli çalışma tepmosunun içinde olamadığı belirtilerek, seçime 48 saat kala CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile Başkan Aziz Kocaoğlu arasında yaşanan tartışmaya dikkat çekildi. Seçim çalışmasının koordinasyonunda eksiklikler olduğu, başkanların CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ve Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel‘den habersiz gittiği ifade edildi.