Uşak Üniversitesi’Nde Mezuniyet Sevinci

Uşak Üniversitesi‘nden 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni ve konser düzenlendi.

Uşak Üniversitesi’Nde Mezuniyet Sevinci
Uşak Üniversitesi‘ne bağlı Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ile Meslek Yüksek Okulları öğrencileri, Bir Eylül Stadyumu‘nda düzenlenen mezuniyet töreninde diplomalarını aldı. Mezuniyet töreninin ardından üniversiteliler Kurtalan Ekspres konseriyle coştu.

Mezuniyet törenine, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Emniyet Müdürü Cafer Şahin, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ile velileri katıldı. Mezuniyet töreninde birincilikle mezun olan öğrencilere Vali Özdemir Çakacak ve diğer protokol üyelerince çeşitli hediyeler verildi.

Mezuniyet töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak Üniversitesi’nin bulunduğu şehirde ve ülke bazında üniversite-sanayi iş birliğini ön plana çıkararak teorik bilgiyi üretime geçirmeyi hedeflediğini söyledi.

Rektör Sait Çelik, 2010-2011 öğretim yılında 362 öğretim elemanı 9 bin 719 öğrenci mevcutlu Uşak il ve ilçelerindeki fakülte ve yüksekokullarda başarılı bir sezon geçirdiklerini de kaydetti. Prof. Dr. Sait Çelik konuşmasında, “Üniversitemiz taşıdığı sorumluluk duygusu ile öğrencilerini bilginin birikimselliği ve değişimini merkeze alarak yetiştirmektedir. Öğrencilerimiz bilgiye sahip olmak kadar, bilgiye ulaşmak ve kullanmak hayatın her safhasında bilginin sorumluluğunu taşımak bilinci ile yetiştirilmekte ve uzmanlaşmaları sağlanmaktadır. Ülkemizde 17 milyon öğrenci eğitim görmektedir. Bu öğrencilerin yaklaşık 2 milyon 500 bini yükseköğretim aşamasındadır. Millet olarak en büyük sermayemiz bu genç nüfusumuzdur. Bu sermayeyi iyi eğitilmiş, çağdaş bilgilerle donatılmış bir gençliğe dönüştürmek ve ülkemizi en üst seviyelere çıkarmak asli hedefimizdir” dedi.

Vali Özdemir Çakacak ise mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Uşak’ın bir üniversite şehri olma yolunda hızla ilerlediğini ifade ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük zenginliğinin genç bir nüfusa sahip olmasının olduğunu dile getirdi.

Tören sonrası mezun olan öğrenciler büyük bir mutluluk yaşarken, birlikte kep fırlattı. Mezuniyet töreninin ardından öğrenciler ve aileleri Kurtalan Ekspres konseriyle coşkulu anlar yaşadı.

Kaynak: İHA