Milliler kader maçına çıkıyor (Belçika Türkiye maçı)
Türkiye, Euro 2012 elemeleri A Grubu altıncı maçında, ikincilik yarışındaki en önemli rakibi Belçika'ya konuk oluyor.

Lig yarışı sona erdi, gözler ‘Milli maraton’da. Euro 2012 elemelerinde A Grubu’nda mücadele eden Türkiye, bugün grup ikinciliği açısından büyük önem taşıyan maçta Belçika’nın konuğu oluyor. Başkent Brüksel’deki Roi Baudouin Stadı’nda saat 21.45’te başlayacak ve NTV’den naklen yayım lanacak karşılaşmayı İtalyan hakem Nicola Rizzoli yönetecek. Yaklaşık bir haftadır Hollanda’da kamp yaparak bu mücadeleye hazırlanan Ay-Yıldızlıların hedefi elbette galibiyet. Ama maç eksiğiyle Belçika’nın bir puan gerisinde üçüncü sırada yer alan millilere, grubun sonraki karşılaşmaları düşünüldüğünde beraberlik bile yetebilir.
İLK MAÇI 3-2 KAZANDIK
İki takımın Türkiye’de oynadığı maçı Guus Hiddink’in öğrencileri 3-2’lik skorla kazanmıştı. Sözkonusu maçta Ay-Yıldızlıların ilk golünü atan Hamit Altıntop, sakatlığı dolayısıyla kadroda yok. Keza Hamit’in yeni takımı Real Madrid’den arkadaşı Nuri Şahin de sakatlığı yüzünden kadroda yer alamayan isimlerden. Buna mukabil, Fenerbahçe’nin ligdeki son maçı olan Sivasspor mücadelesinde ‘İlk 11’de başladıktan sonra ayağındaki çekme nedeniyle oyundan çıkan Gökhan Gönül’ün durumu, bugün maç saatinde belli olacak.
Bugünkü mücadelede Türkiye’nin en önemli kozu, Saracoğlu’ndaki ilk maçta da galibiyet golüne imza atan Arda Turan olacak. Maçta Fellani’den aldığı darbe sonucu sakatlanan ve geçen sezon uzun bir süre forma giyemeyen Arda, milli takıma son Avusturya maçıyla dönmüş ve 2-0’lık galibiyette ilk golü atan isim olmuştu.
lEEKENS'İN LUKAKU SIKINTISI
Belçika Teknik Direktörü Georges Leekens, Türkiye karşısında olası puan kaybının kendilerini çok kötü bir duruma düşüreceğini söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı karşılaşma öncesi düzenlediği düzenlediği basın toplantısında “Türkiye’nin bir maç eksiği var. Yenersek avantajlı pozisyona geçiyoruz. Aksi takdirde çok kötü bir duruma düşebiliriz” dedi. Leekens, 18 yaşındaki yıldızlaşı Lukaku’nun sakatlandığını, böylesine önemli bir mücadelede, Fellaini ve Dembele’den sonra bu futbolcudan da yoksun kaldıklarını söyledi.
"HALA SÜRÜCÜ KOLTUĞUNDAYIZ"
Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Belçika ile yapacakları maç için ‘anahtar maç’ ifadesini kullanmak istemediğini belirterek, “Ama önemli maç. Herkes böyle olduğunu biliyor” dedi. Roi Baudouin Stadı’ndaki basın toplantısında konuşan Hiddink, “İkincilik için Avusturya, Belçika, Türkiye gibi takımlar mücadele ediyor. Biz halen sürücü koltuğundayız” ifadelerini kullandı.
Hiddink, isminin Chelsea’yle anılmasıyla ilgili olarak da “Şu anda bana gelmiş bir teklif yok” derken, hem Milli Takım’ı hem de bir kulüp takımını çalıştırma ihtimaliyle ilgili olarak da “Geçmişte işverenlerimle daha güçlü sıkı bağlantılarım vardı bundan kaynaklanmıştı. Şimdi bu imkânsız” diye konuştu.
HİDDİNK'İN SON MAÇI MI?
Belçika maçı öncesinde futbol kamuoyu, Fenerbahçeli Emre Belözoğlu’nun Ankaragüçlü Kağan’la yaptığı iddia edilen mesaj trafiğinin yanı sıra Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink’in Chelsea’ye gidip gitmeyeceği konusunu tartıştı. İngiliz basınına göre bu iş bitti ve Hollandalı teknik adam Londra ekibinin başına geçecek. Hiddink de, ‘Yabancı basın’a gideceği yönünde sinyaller içeren açıklamalarda bulundu. Aynı Hiddink, spor basınımıza yaptığı, “Yok canım, gider miyim” türünden açıklamalarla gönül aldı. Büyük ihtimalle bugünkü Belçika maçı, Hiddink’in Milli Takım’ın başındaki son karşılaşması olacak. Çünkü Hollandalı teknik adam, Türkiye’yi Euro 2012 finallerine taşımak üzere gelmişti. Bugün alınacak bir galibiyet ya da beraberlik, bu hedefin başarıldığı anlamına gelecek, yenilgi ise başarılamadığı. Dolayısıyla her türlü sonuçta Hiddink, Chelsea’ye gider diyoruz.
Hiddink: Belçika maçı anahtar maç değil ama çok önemli
A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink yanında milli oyunca Servet ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Tecrübeli çalıştırıcı Belçika maçının çok önemli olduğunu fakat bununla beraber anahtar bir maç olarak görmediğini kaydetti. Hiddink ayrıca başka bir takım çalıştırmayı düşünmediğini, Türkiye Futbol Federasyonu ile çok uyumlu bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.2012 Futbol Şampiyonası" href="https://www.beyazgazete.com/avrupa-futbol-sampiyonasi.html">Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde (A) Grubu'nda ikincilik için mücadele edecek olan A Milli Takım Belçika'da ilk antremanına çıkmadan önce Teknik Direktör Guus Hiddink ve Servet gazetecilerin karşısında çıktı.
Yarın akşam Brüksel'deki Kral Boudewijn Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek olan Belçika ile Türkiye hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.
