Kılıçdaroğlu‘nun Mitingi Öncesinde Suç Örgütü Üyeleri Yakalandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun mitingi sırasında görev yapan polisler, bir suç örgütüne üye oldukları belirlenen üç kişiyi yakaladı.

Bartın Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, şüpheli bir otomobilin polis ekipleri tarafından durdurulduğu ve otomobilde bulunan 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Kırtepe Mahallesi Cumhuriyet Meydanı‘nda yapılan CHP mitingi görevi esnasında durumundan şüphe edilerek yakalanan M.D isimli şahısla yapılan görüşmede, Bartın‘da H.D, H.Ö isimli arkadaşları ile birlikte 26 plakalı beyaz renkli bir otomobille geldiklerini beyan etmesi üzerine, telefonla buluşma sağlanarak H. D. ve H.Ö.

isimli şahıslar araçta yakalandı. Şahısların yapılan GBT sorgulamalarında, M.D isimli şahsın hırsızlık, suç örgütüne üye olmak suçlarından toplam 40 ayrı suç kaydının bulunduğu ve aranmadığı, H.Ö isimli şahsın yankesicilik yoluyla hırsızlık, nitelikli ev ve işyerinden hırsızlık, 6136 SKM, yağma, suç örgütüne üye olmak, uyuşturucu madde satmak suçlarından toplam 36 ayrı suç kaydının bulunduğu ve aranmadığı, H.D isimli şahsın hırsızlık, uyuşturucu madde satmak ve bulundurmak, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet

(SKM), kasten yaralama suçlarından toplam 16 adet suç kaydı bulunduğu bildirildi.

Şahısların UYAP projesinden yapılan sorgulamalarında, H.Ö isimli şahsın Manavgat ilçesi Asliye Ceza Mahkemesi‘nce yankesicilik suçundan arandığı anlaşıldı. Şahıslar hakkında hırsızlık suçlarından adli makamlara sevk edilecekleri belirtildi.

Kaynak: İHA