Akib’İn İhracatı Yüzde 55 Arttı

Akdeniz İhracatçı Birliklerinden (AKİB) Mayıs ayında yapılan ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 55 artarak 1 milyar 102 milyon dolara ulaştı.

Akdeniz İhracatçı Birliklerinden (AKİB) Mayıs ayında yapılan ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 55 artarak 1 milyar 102 milyon dolara ulaştı.

2011 yılı Mayıs ayı ihracat rakamlarının değerlendiren AKİB Koordinatör Başkanı Ali Kavak, AKİB’den yapılan ihracatın bir önceki döneme göre Mayıs ayında yüzde 55, Ocak-Mayıs döneminde ise yüzde 90 artarak yükselişine devam ettiğini kaydetti.

2011 yılının Mayıs ayında AKİB’den 1 milyar 102 milyon dolarlık ihracat gerçekleşirken, Ocak-Mayıs döneminde bu rakamın 5 milyar 415 milyon dolar olduğunu ifade eden Kavak, "Son 12 aylık periyotta 6 milyar 16 milyon dolardan 11 milyar 291 milyon dolara çıkan ihracat rakamımız çok daha büyük rakamlarda ihracat gerçekleştirme potansiyelimiz olduğunun bir habercisidir” dedi. Kavak, AKİB olarak Türkiye geneli ihracatında yüzde 9.9’luk bir ihracat payına sahip olmanın AKİB’e ve bölge ihracatçılarına yeni bir sorumluluk yüklediğini belirtti.

AKİB’den en fazla ihracat yapılan ilk üç sektör hakkında da bilgi veren Kavak, bunların ile nisan ayında da olduğu gibi; kimyevi maddeler ve mamulleri, demir çelik ürünleri ve hububat, bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri sektörleri olduğunu ifade etti.

AKİB’in yeni hizmet binasına taşınıp ihracatta gösterdiği yüksek performanstan sonra bölgesel bir kurum kimliğinden ulusal bir kurum kimliğine kavuştuğunu vurgulayan Kavak önümüzdeki dönemlerde AKİB’in sektördeki ağırlığını ulusal boyutta çok daha fazla hissettireceğini kaydetti.