Yıldız Holding Kişisel Bakımda Sca İle Ortaklığa Girdi

Yıldız Holding‘in kişisel bakım şirketi Komili Kağıt A.Ş., İsveçli SCA şirketi ile ortak oldu.

Yıldız Holding Kişisel Bakımda Sca İle Ortaklığa Girdi
İsveçli hijyen ve kağıt devi SCA (Svenska Cellulosa Aktiebolaget), Yıldız Holding‘in kişisel bakım markalarının üretiminden ve satışından sorumlu Komili Kağıt A.Ş.‘nin yüzde 50‘sine 77 milyon TL bedel karşılığında ortak oldu. Halen Türkiye‘nin dördüncü büyük bebek bezi ve hijyenik ped üreticisi konumunda olan ve operasyonları içerisinde şampuan, duş jeli, sabun, ıslak havlu ve ıslak mendil gibi ürünler bulunan Komili, bu anlaşma sonrasında SCA ve Yıldız Holding ortaklığı altında üretim ve pazarlama

faaliyetlerini sürdürecek. Komili Kağıt A.Ş.‘nin güçlü dağıtım ağı ve yerel üretim gücü, SCA‘nın AR-GE ve marka geliştirme potansiyeli ile birleşecek.

Yıldız Holding Grup Başkanı Dr. Zeki Ziya Sözen, "SCA, kişisel bakım alanında ulaşmak istediğimiz hedefleri anlayan ve bu hedeflere ulaşmak için gerekli uzmanlığa sahip dünya çapında bir organizasyon. Libresse, Libero gibi 50‘den fazla markası ile dünya üzerinde kendine hak ettiği yeri açmış, tüketicilerin her anlamda güvendikleri markaları üreten SCA‘nın katkılarıyla birlikte Komili‘nin Türkiye pazarındaki potansiyelini en iyi şekilde değerlendireceğimize inanıyoruz" dedi.

Ortaklık anlaşması yasal otoritelerin izinlerini takiben yürürlüğe girecek.

Kaynak: İHA