Patates Soğan Acarları Ayağa Kaldırdı

Aydın ve Ege Bölgesindeki pazarların soğan ve patates tedarikçisi konumuna gelen Aydın’ın Acarlar Beldesine yapılan hal beldeyi ayağa kaldırdı.

Halden yıllık bir milyon TL’ye yakın gelir elde ettiklerini açıklayan Acarlar Belediye Başkanı Yunus Şentürk, halden gelen ekonomik güç ile beldeye bir çok şey kazandırdıklarını söyledi.

Aydın’ın İncirliova ilçesine bağlı Acarlar Beldesi’nde AK Partili Belediye Başkanı Yunus Şentürk Ege Bölgesi’nin en büyük yaş sebze – meyve ve patates - soğan halini tamamlayarak beldesini canlandırdı. Belde halkının yüzde 90’nın pazarcılıkta geçindiği Acarlar’a yapılan bölgenin en büyük halinden elde edilen yıllık 1 Milyon TL’lik kira geliri ile beldeyi ayağa kaldırdı.

Yaş sebze - meyve ve soğan - patates halinden elde ettiği gelirle yatırımlarına hız veren Belediye Başkanı Şentürk, buradan beldeye devlet eliyle yapılması gereken yatırımlara da imza attı. Acarlar’a bir anaokulu, halı saha ve belde halkının dinlenmesi için park yaptıran Başkan Şentürk, 1949 yılında eğitim öğretime açılan İstiklal İlköğretim Okulu’na yeni bina kazandırılması için de 600 Bin Lira karşılığında arsa satın alarak Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdi.

30 YILLIK YOL ÇİLESİ PATETES SOĞAN HALİ GELİRİYLE ÇÖZÜLECEK

Ayrıca belde sakinlerinin 30 yıldır beklediği yol için de girişimlerde bulunan Acarlar Belediye Başkanı Yunus Şentürk, beldeyi Aydın – İzmir karayoluna daha rahat ulaştıracak yolun çalışmalarına başladıklarını açıkladı. 3 kilometre uzunluğunda 26 metre genişliğinde yapılacak olan yolun istimlâk bedellerini ödemek için kolları sıvayarak Acarlar halkına yol müjdesini veren Başkan Şentürk, “Beldeye kazandırdığımız halden elde ettiğimiz geliri tamamıyla yine beldemize harcıyoruz. Yaptığımız hal altın yumurtlayan tavuk gibi oldu. Bizden sonraki kuşaklar kıymetini bilirse Acarlar kimseye el avuç açmadan kendi yağı ile kavrulur. Acarlar halkının çevre hallere gidip büyük zahmetlerle aldığı yaş sebze, meyve, patates ve soğanı şimdi kendi halinden temin ediyor. Günde onlarca kamyon ve tır Acarlar’a geliyor. Halden alışveriş yapıyor. Buraya gelen yaş sebze, meyve, patates ve soğan çalışkan Acarlar pazarcıları tarafından başta Aydın ili pazarları ve Ege Bölgesi genelli pazarlarına götürülerek satılıyor. Fakat beldemize geliş ve gidişi sağlayan yolla ilgili yaşadığımız sorun belimizi büküyor. Bu yüzden beldeyi Aydın – İzmir karayoluna bağlayacak yeni bir yol yapılması için çok uğraş verdik. Fakat bu uğraşlarımız sağlıklı sonuçlanmadı. Şimdi belediye olarak yaklaşık 700 bin lira tutan kamulaştırma bedellerini ödeyerek 30 yıldır beklediğimiz yolu da kendimiz yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA