Medvedev‘in Danışmanına Ev Sattık, Sırada Kremlin‘in Diğer Üyeleri Var

Son birkaç yıldır Mersin’den ev alan yabancıların sayısı bir hayli arttı. Bunlar arasında özellikle Rusların çokluğu dikkat çekiyor. Rusya Devlet Başkanı Medvedev’in danışmanı Sergey Nikolayeviç Samaylov’a yazlık bir daire satmayı başaran Nuh Yükselgüngör‘ün hedefinde, Kremlin‘in diğer mensupları da var.

Son birkaç yıldır Mersin’den ev alan yabancıların sayısı bir hayli arttı. Bunlar arasında özellikle Rusların çokluğu dikkat çekiyor. Rusya Devlet Başkanı Medvedev’in danışmanı Sergey Nikolayeviç Samaylov’a yazlık bir daire satmayı başaran Nuh Yükselgüngör‘ün hedefinde, Kremlin‘in diğer mensupları da var.

Emlak sektörüne göre Mersin’deki konutların ucuz ve denize sıfır olması, Türkiye’den ev almak isteyen Ruslar için yeni bir çekim alanı oluşturdu. Bugüne kadar Antalya’yı tercih eden yabancılar, bu iki gerekçeden dolayı Mersin’e yöneldi.

Gerek sahil turizmi, gerekse yabancılara konut satışı açısından son yıllarda hızla gelişen Mersin, özellikle Ruslar için yeni cazibe merkezi oldu. Yaklaşık dört yıldan bu yana yabancılar, Mersin’den denize sıfır konutlar alıyor. Ancak son iki yılda bu satışlar ciddi oranda arttı. Antalya’da ev fiyatlarının astronomik olması ve denize sıfır mesafede konut bulunamaması nedeni ile bu konudaki talepler Mersin’e kaymaya başladı. İklim, deniz suyu kalitesi ve doğal güzellikleri itibariyle Antalya’yı aratmayan Mersin, yabancıların ilgi göstermeye başladığı yeni bir bölge.

Mersin’in en büyük konut firmalarından Sinan İnşaat’ın sahibi Nuh Yükselgüngör, satışlarının yüzde 60’tan fazlasını yabancılara yaptıklarını ve bunun içinde de yine yüzde 60’ının Rusların oluşturduğunu kaydetti.

Rusya’da tanıtım çalışması yaptıklarını ve emlak fuarlarına katıldıklarını kaydeden Yükselgüngör, “Bunun semeresini aldık ve inanılmaz bir talep görüyoruz.” dedi. Bundan birkaç ay önce Rusya Devlet Başkanı Medvedev’in danışmanı Sergey Nikolayeviç Samaylov’a da daire sattıklarını kaydeden işadamı, “Bunun bize çok ciddi katkıları oldu. Medvedev’in danışmanının Mersin’den ev alması dikkatleri buraya çekti. Bu yaz tatilini burada yapmasını bekliyoruz. Çok önemli bir tanıtım aracı olacaktır. Bu, aynı zamanda Rusya’dan önemli insanların da buradan ev almasına öncülük edecektir. Eskiden binadan daire satın alanların isimlerini tanınırlık sırasına göre yazar ve asardık. Çok etkili bir reklam yöntemi. Zira alıcıların kimlerle komşu olacaklarını bilmesi rahat hareket etmelerini sağlıyor. Sayın Samaylov’un bizden ev alması da böyle bir tanıtıma vesile olacak.” ifadesini kullandı.

Yükselgüngör‘ün hedefinde, Rus bürokratlar ve Kremlin yöneticilerine lüks daire satmak var. Rusya Devlet Başkanı Medvedev’in danışmanı Sergey Nikolayeviç Samaylov, Sinan İnşaatın Çeşmeli beldesinde yaptığı deniz, havuz, aqua park ve tüm sosyal aktivitelerin bir arada bulunduğu dev bir kompleks olan Liparis Gilindires sitesinden daire almış.

Rusların yanı sıra Hollanda, İsviçre ve Finlandiyalılara da konut verdiklerini kaydeden Nuh Yükselgüngör, Mersin’de özellikle Rusların bazen yatırım amaçlı 3-4 ev birden aldıklarını kaydetti. Sinan İnşaat bugüne kadar Mersin’de 10 bine yakın konut yapmış. Mersin sahillerinin hala bomboş olduğuna işaret eden iş adamı Yükselgüngör, yabancılara konut satışı için büyük bir potansiyel bulunduğunu vurguladı.

Konut satışının turizm geliri açısından çok yüksek bir katma değer sağladığına işaret eden iş adamı Yükselgüngör, “Çünkü ev alan biri, bunun içini de dayayıp döşemek zorunda. Bu da beyaz eşya sektöründen halı üreticisine, perde satana mağazasına kadar her ticaret kolunun hareketlenmesi demektir. Aynı zamanda her yıl tatilini burada geçirmesini garanti altına almış oluyorsunuz. Bir diğer katkısı da otele tatile geldiklerinde çok kısa süreli geliyorlar. Ancak ev alınca kalabildikleri kadar uzun kalıyorlar ve burada geçirdikleri her gün fazladan döviz girdisi anlamına geliyor.” ifadelerini kullandı.