Hayırsever İşadamından Besni‘ye 18 Derslikli Okul

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi‘nde halı imalatı yapan Besnili işadamı Hayrullah Gölbaşı’nın memleketine yaptıracağı 18 derslikli ilköğretim okulunun protokolü Adıyaman Valisi Ramazan Sodan’ın makamında imzalandı.

Hayırsever İşadamından Besni‘ye 18 Derslikli Okul
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi‘nde halı imalatı yapan Besnili işadamı Hayrullah Gölbaşı’nın memleketine yaptıracağı 18 derslikli ilköğretim okulunun protokolü Adıyaman Valisi Ramazan Sodan’ın makamında imzalandı. Protokol imza töreninde Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ve İşadamı Hayrullah Gölbaşı hazır bulundu.

Adıyaman Valiliği öncülüğünde 2010 yılında başlatılan ‘Okulumu Yap‘ kampanyası kapsamında Besni Pınarbaşı Mahallesi‘nde 5320 metrekare alana 18 derslikli bir ilköğretim okulu yaptıracak olan hayırsever İşadamı Hayrullah Gölbaşı, eğitimin önemine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Her insan sabahları uyandığı zaman bugün ben insanlık için ne yaptım veya ne yapabilirim diye düşünebilmelidir. Benim annem, babam ve benden büyük kardeşlerim okuma yazma bilmiyorlardı. Çünkü o dönemde hiç okul yüzü görmediler. İmkansızlıklar yüzünden ben bile ilkokulu ve ortaokulu ancak bitirebildim."

Hayırsever İşadamı Gölbaşı, 1,5 milyon liraya mal olacak okulun en kısa süre içinde tamamlanmasının planlandığını söyleyerek, "Hayatta her şeyin eğitimle başladığına ve bittiğine inanıyorum. Yapılacak olan okula rahmetli eşimin ismini vereceğiz. Eşim adına yapılacak olan bu okulda bizlere bu kolaylığı sağlayan başta sayın Valimize ve kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Eğitime yönelik desteğimizi sürdürerek bundan sonra da devam ettireceğiz." dedi.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ise "Besnili işadamlarımızın eğitime verdikleri desteklerin kendilerini gururlandırdıklarını ve Besnili işadamlarının eğitime yaptıkları yatırımlarla örnek olduğunu belirterek, bugünde Gaziantep ilinde halı sektörü ile uğraşan Besnili hayırsever işadamı Hayrullah Gölbaşı tarafından 1.5. milyon TL’ye mal olacak 18 derslikli ilköğretim okulumuzun protokolünü imzalamak için toplandık. Eğitime verdikleri desteklerden dolayı İl Valisi olarak Hayrullah beye teşekkür ediyorum. 1.5 Milyon TL’ye mal olacak olan bu okulumuza hayırsever işadamımızın rahmetli eşinin ismi verilecektir." diye konuştu.

Eğitimin bir ülke için önemine dikkat çeken Vali Ramazan Sodan, "Bilindiği gibi her şeyin başı eğitimdir. Ülkelerin gelişmişlik düzeylerine bakıldığında bile o ülkenin eğitime verdiği önem açıkça görülecektir. Birçok ülke ve kişi elde ettiği imkan ve basariyi eğitime borçludur. İyi bir eğitim hayat standartını yükseltir. Eğitim insanin bilerek düşünce üretmesine ve yaratıcılığa yönelmesine imkan verir .İnsanin kafasındaki kalıpları kırmasına ve dünyaya daha esnek ve geniş açıdan bakmasına imkan verir. Bu yönüyle Besnili işadamlarımızın eğitime verdikleri önem yaptıkları eserlerle açıkça görülmektedir. Valilik olarak bütün işadamlarımızın eğitime yönelik yapacakları yatırımları bizlerde destekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.