Chp‘li Tanrıkulu‘ndan ‘Yemin‘ Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TBMM Genel Kurul‘unda yarın yemin edip etmeyeceklerine ilişkin olarak, siyasette 24 saatin uzun bir süre olduğunu ve yarın saat 15.00‘e kadar zaman olduğunu söyledi.

TBMM‘ye gelerek milletvekili kaydını yaptıran Tanrıkulu daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "CHP yemin törenine katılacak mı?" sorusu üzerine Tanrıkulu, siyasette 24 saatin uzun bir süre olduğunu, yarın saat 15.00‘e kadar zaman olduğunu söyledi. Tanrıkulu, yargının, tutuklu milletvekillerine ilişkin verdiği kararı düzelteceğini ve siyasetin önünü açacağını umduklarını ifade etti. CHP‘de kurultay tartışmalarına ilişkin soruyu da yanıtlayan Tanrıkulu, CHP‘nin bir tüzüğü olduğunu

ve bunun işlediğini, yeterli imza toplanması halinde gereğinin yapılacağını söyledi. Yeterli imzanın toplanıp toplanmayacağı konusunda bir fikrinin olmadığını kaydeden Tanrıkulu, ‘‘Ama Türkiye‘nin bu kriz ortamında, partimizdeki arkadaşlarımızın parti için tartışmaları gündeme getirmelerini ben doğru bulmuyorum. Zaten 3 ay sonra kurultay süreci başlayacaktı. Her şey kendi mecrasında yürümesi gerekir‘‘ dedi.

Öte yandan bugün kayıt yaptıranlar arasında eski müftü CHP İstanbul milletvekili İhsan Özkes de yer aldı.

Kaynak: İHA