Temsili Nasreddin Hoca‘dan Konya‘da Şenliğe Davet

Konya‘nın Akşehir ilçesinde düzenlenecek olan "52. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri" kapsamında Konyalıları şenliklere davet eden temsili Nasreddin Hoca, çocuklara fırka kitabı ve şeker dağıttı.

Temsili Nasreddin Hoca‘dan Konya‘da Şenliğe Davet
Akşehir Belediyesi tarafından 1-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 52. Uluslar arası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında temsili Nasreddin Hoca, Kule Site Alışveriş Merkezi‘nde düzenlenen etkinliğe katıldı. Alışveriş merkezini gezerek çocuklara fıkra kitabı ve şeker dağıtan Nasreddin Hoca, Konyalıları Akşehir ilçesinde düzenlenecek etkinliklere davet etti. Nasreddin Hoca, kendisine ilgi gösteren çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Bazı çocuklar kendilerine şeker

veren Nasreddin Hoca‘ya sarılıp öperek teşekkür etti. Nasreddin Hoca‘nın şeker vermek istediği küçük bir çocuğun ağlaması ise herkesi güldürdü. Temsili Nasreddin Hoca, tüm Konyalıları Akşehir‘de yapılacak 52. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri‘ne beklediğini söyledi. Konya halkının Nasreddin Hoca hakkında fazla bilgisinin bulunmadığına değinen temsili Nasreddin Hoca, "Fakat nasip olursa bugünden itibaren Akşehir‘de düzenlenecek etkinliklerle birlikte Konyalıların Nasreddin Hoca

hakkında daha fazla bilgilerinin olacağını düşünüyorum" dedi.

Akşehir Belediye Başkanı adına bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız ise, "Nasreddin Hocamızla birlikte Konya‘da herkesi Akşehir‘e davet etmek ve bu etkinliğimize katılımlarını sağlamak amacıyla buradayız. Amacımız, Nasreddin Hocamızı ve kültürel mirasını en iyi şekilde gelecek nesillere taşımak ve tanıtmaktır" diye konuştu.

52. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri‘nde temsili Nasreddin Hoca‘yı, Geniş Aile dizisinde "Kuddusi baba" rolünü oynayan Rasim Öztekin canlandıracak.

Kaynak: İHA