İzmir‘de 1 Milyar 550 Milyon Liralık Borç Tahsil Edilecek

SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, mükelleflerin SGK‘ya olan prim borçlarının 1 milyar 550 milyon liralık kısmının yapılandırıldığını bildirdi.

İzmir‘de 1 Milyar 550 Milyon Liralık Borç Tahsil Edilecek
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, İzmirlilerin borç yapılandırmasına iyi niyet elini uzattığını ve bunun sonucunda 1 milyar 550 milyon liralık borcun yapılandırılarak tahsil edilmeye hazır hale geldiğini söyledi.

Yapılandırma öncesi 1 milyar 200 milyon liralık bir yapılandırmayı hedeflediklerini ancak mükelleflerin torba yasa ile doğan haklarına sıcak yaklaştığını dile getiren Keskin, yapılandırma için 134 bin kişinin müracaat ettiğini ve hedeflerinin yaklaşık 350 milyon lira daha üzerinde bir yapılandırılma yapıldığını kaydetti. 30 Haziran‘dan itibaren borçların tahsil edilmeye başlanacağını hatırlatan Keskin, şöyle konuştu: "30 Haziran‘a kadar herkesin ödeme planları ulaşmış olacak. Borçlarını tek taksit yapan

ve 18 eşit parçaya böldüren mükelleflerimizin tahsilatına bu ay sonunda başlıyoruz. Tüm mükelleflerimiz ne kadar istekli olduklarının iradesini bizimle anlaşma yaparak ortaya koydu."

İzmir‘de yapılandırmaya girmemiş 15 bin mükellefin bulunduğunu bildiren Keskin, şunları söyledi: "1 Temmuz itibariyle de işverenlere ve sigortalılara icra işlemini başlatacağız. Bu konuda 15 yeni icra memuru görevlendirildi. Bir taksit gecikse bile yapılandırılma bozulacağı ve taksitlerin aksamaması için mükelleflere ödeme tarihinden üç gün önce SMS ile telefonlarına hatırlatma mesajı atacağız."

Kaynak: İHA