Yeni Dönem Vekiller: Sivas Altın Dönemini Yaşayacak

12 Haziran‘da gerçekleştirilen genel seçimlerde AK Parti’den Sivas milletvekili olmaya hak kazanan isimler, yeni dönemde şehrin altın devrini yaşatacaklarının sözünü verdi.

12 Haziran‘da gerçekleştirilen genel seçimlerde AK Parti’den Sivas milletvekili olmaya hak kazanan isimler, yeni dönemde şehrin altın devrini yaşatacaklarının sözünü verdi.

CHP’den seçilen Malik Ecder Özdemir, önceki gün mazbatasını alırken, AK Parti’den seçilen İsmet Yılmaz, Hilmi Bilgin ve Ali Turan ile ABD’de olan Mesude Nursuna Memecan’ın yerine vekâleten Avukat Eyüp Demirer mazbatalarını bugün aldı.

AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru, Merkez İlçe Başkanı İsmail Çapraz ve bazı partililerle İl Seçim Kurulu Müdürlüğü‘ne gelen AK Parti Sivas milletvekilleri AK Parti olarak güzel bir sonuç elde ettiklerini belirterek, yeni dönemde daha önceki hizmetleri katlayacaklarını söylediler.

Milletvekilleri Ali Turan ve Hilmi Bilgin, sorumluluklarının biraz daha arttığını, bunun bilincinde olduklarını ifade ederek, “Her 3 kişiden 2‘sinin oyunu aldık, bu nedenle hem yüklerimizi hem de sorumluluklarımız arttı.” diye konuştular.

Milletvekili İsmet Yılmaz ise Sivas için her ne vaat ettilerse onun takipçisi olacaklarını, her yıl gelip bu çalışmaların hesabını vereceklerini belirterek, “Gözden de gönülden de ırak olmayacağız.” dedi. Bir basın mensubunun ‘Bakan olamazsanız Sivas’ın hizmet alımında bir sıkıntı yaşanır mı?’ şeklindeki sorusu üzerine İsmet Yılmaz, hangi görevde olursa olsun Sivas‘a, Türkiye‘ye hizmet ile sorumlu olduklarını belirtti. Yılmaz, “Sivas‘ın yarını, kesinlikle bugünden daha iyi olacak. Hizmet muhalefetle değil, iktidarla gelecek. Sivaslının da muhalefete ihtiyacı yok. Bu dönemde Sivas altın devrini yaşayacak.” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru da mazbata tesliminin ardından yaptığı açıklamada, seçimlerin büyük bir huzur ve barış ortamı içerisinde geçtiğini söyledi. Kuru, Sivas‘ın bu yeni dönemde altın çağını yaşayacağını kaydetti. Milletvekillerine başarılar dileyen İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Birsen Sarıarslan Zıraman ise milletvekillerinden, Meclis‘teki tüm milletvekillerini ikna ederek Sivas yararına hayırlı kararlar verilmesini sağlamalarını istedi.