MHP'li vekil canlı yayında faka bastı

BDP'li ve MHP'li milletvekili arasında canlı yayında 'yemin' tartışması yaşandı. MHP milletvekili Özcan Yeniçeri Şerafettin Elçi'nin mecliste yapacağı yemini daha önce de DYP Milletvekili olarak yaptığını öne sürünce canlı yayında faka bastı.

MHP'li vekil canlı yayında faka bastı
NTV canlı yayınında karşı karşıya gelen MHP’li Özcan Yeniçeri ve BDP’li Şerafettin Alçı canlı yayında ‘yemin’ polemiğine girdi. Özcan Yeniçeri Şerafettin Elçi’nin daha önce DYP milletvekili olarak mecliste yapacağı yemin ettiğini öne sürerek “Ben sormak istiyorum daha önce DYP milletvekili olarak aynı yemini yaptınız. O zaman yeminle ilgili bir çekingenliğiniz olmadı. Şimdi köprünün altında ne kadar sular geçti ki; siz bu yemini bu kadar faşizan, şoven duygular içinde olduğunuzu söylediniz.” dedi.

Nitekim Şerafettin Elçi DYP’de milletvekilliği değil, 1977 Milletvekili Genel Seçimleri’nde Mardin milletvekili olarak, parlamentoya girmiş, Ecevit Hükümeti’nde 1978–1979 yılları arasında, Bayındırlık Bakanı olarak görev yapmıştı.

BİLMİYORSA SÖYLEMESİN
Şerafettin Elçi ise Yeniçeri’nin bilmeden konuştuğunu ifade ederek “Herkes kullanacağı lafa dikkat etsin. Şimdi Yeniçeri hak etmiş yada etmemiş bilemem ama profesörlük sıfatını taşıyor. Bir kere doğru dürüst olması lazım, ancak doğru bilgileri ifade etmesi gerekir. Ben hiçbir zaman DYP’nin milletvekili olmadım. Ve bugünkü yemin üzerine yemin etmedim. Bunu bilmiyorsa söylememesi lazım.” diye konuştu.

BURASI YENİÇERİ OCAĞI DEĞİL
Bu sözler üzerine MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Milletvekilliği yapmadınız mı?” diyerek Şerafettin Elçi’ye itiraz etti. Özcan Yeniçeri’nin hiddetlenerek cevap vermesi üzerine BDP’li Elçi “Beni dinlesin. Burası yeniçeri ocağı değil. Ben DYP milletvekilliği yapmadım. 80 öncesi milletvekiliydim. 80 öncesi metinle, bugünkü metin arasında dağlar kadar fark var.” dedi.

BEYAZ GAZETE