Türkiye‘nin En Pahalı Vekili Mazbatasını Aldı

Türkiye‘nin en pahalı milletvekili olduğunu söyleyen MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, mazbatasını alan ilk vekil oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa 2. sıra milletvekili adayı Necati Özensoy, bugün düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Partililerle birlikte adliye sarayına gelen Özensoy, Bursa Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mahmut Munyar‘ın odasında düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Böylelikle Özensoy, mazbatasını ilk alan vekil oldu.

Cüneyt Karlık‘ın 201 oyla milletvekili olamamasından büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Özensoy, "Bursa‘daki 6 bin 800 sandığın tamamının sonuçları elimizdeydi. Bu sonuçları il seçim kurulunun partimize gönderdiği sonuçlarla karşılaştırarak, iyi bir çalışma yaptık. Bizim için üzücü bir tablo oluştu. 201 oy farkla 3. milletvekilimizi vermiş olduk. Bu da maalesef gümrükteki seçmenlerimizin oylarından kaynaklandı. Biz Bursa‘da Bursalı hemşehrilerimizin verdiği oylarla aslında 3 milletvekili çıkarmıştık. Ama gümrükten gelen olaylar seçimin seyrini değiştirdi. Bu açıdan üzgünüz. Biz bu sonuçlarla en az 3 milletvekili getirmeliydik. Ama tabloya baktığımızda maalesef İsmet Büyükataman ile birlikte Türkiye‘nin en pahalı milletvekili konumundayız. Neredeyse 120 bine yakın oy bir milletvekiline tekabül ediyor. Bizim bu anlamda görevimizin, sorumluluğumuzun daha ağır olduğunu hissediyorum. Gerçekten bu kadar çok sayıda oyla TBMM‘de temsil görevini yürüteceğiz. Yine geçen dönem muhalefet partisinin bir milletvekili olarak üzerimize düşen görevi yaptığımız kanaatindeyim. Bu dönemde de hem oy sayısının çokluğunun sorumluluğu, hem de çok fazla gayret göstererek, Bursalı hemşehrilerimize Bursalı seçmenlerimi ve bizi sevenleri mahcup etmeyeceğimizi ümit ediyorum. Bizim görevimiz iktidarı uyarmak. Yine denetleme ve geçmiş dönemdeki tecrübelerimizle birlikte bu dönem çok daha iyi şekilde vazifemizi yerine getireceğimiz kanaatindeyim. Bursa ve Türkiye için sonuçlar hayırlı olsun" diye konuştu.

Kaynak: İHA