Tbmm Başkanı Mehmet Ali Şahin:

TBMM Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Kimse yargıya talimat veremez. Türk yargısını tehdit edemez. Meclisi önemli olan milletimizin tanıyor olmasıdır" dedi.

Şahin, seçim sonrası teşekkür ziyaretlerinde bulunmak üzere gittiği Karabük‘ün Eflani ilçesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Şahin‘e, dün Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı ve Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk‘ün "Cezaevinde seçilen altı arkadaşımız bırakılmalıdır. Eğer pazartesi günü bu arkadaşlarımız bırakılmazlarsa TBMM‘ye gitmeyeceğiz ve Meclis‘i tanımayacağız" yönündeki açıklamaları hatırlatıldı. Bunun üzerine Şahin, şöyle karşılık verdi: "Sayın Türk, böyle bir açıklama

yapmış mı, yapmamış mı? Hangi gerekçe ile yapmış doğrusu bilmiyorum ve tanıdığım kadarı ile Sayın Ahmet Türk böyle bir açıklamayı bu tarz yapmaz. Ama cezaevinde tutuklu olarak bulunup seçimlerde milletvekili olarak seçilen kişilerin tahliyelerine karar verecek olan organ yürütme organı değil yasama organıdır. Doğrudan doğruya yargı organıdır. Böyle bir şey söylenmiş ise söylendiğine pek ihtimal vermiyorum Ahmet Türk açısından. Söylenmişse çok yanlış bir ifade kullanılmıştır. Kimse yargıya talimat veremez.

Türk yargısını tehdit edemez. Eğer işte siz tahliye kararı vermezseniz şunu yaparız gibi bir takım sözler uzun bir siyasi deneyime sahip olan Sayın Türk‘e hiç yakışmaz."

Bir gazetecinin "Meclisi tanımayız" yönünde de laf sarfettiklerini tekrarlaması üzerine Şahin, şu cevabı verdi: "Vallahi kendi takdirleridir. Meclisi önemli olan milletimizin tanıyor olmasıdır. Bu meclis, Türkiye Büyük Millet Meclisi milletimizin meclisidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkes bu meclisi tanır tanımak durumundadır. Sayın Türk‘ün o ifadesinin ne anlama geldiğini bilmiyorum ama hangi amaçla kullandığını ancak kendisi açıklayacaktır kuşkusuz. Meclise işte girmeyiz falan cümleleri kendi

takdirleridir girerler girmezler. İç tüzük girmeye girmemeye hangi hükümleri bağlamışsa onlar cereyan eder. Seçim öncesi henüz daha milletvekilleri yemin etmemişken bu tür açıklamalarla büyük umutlarla başlayacak olan yeni dönemi kuşkulu hale getirmeye hiç kimsenin hakkı olmaması gerekir diye düşünüyorum."

Şahin, seçimlerde kent genelinde en yüksek ikinci oyu aldığı Eflani ilçesinde belediye düğün salonunda toplanan vatandaşlara teşekkür konuşması yaparak, dört yıllık görev sürelerinde yapacakları çalışmalardan söz etti. Şahin ayrıca, ilçe genelinde en yüksek oy alan üç köye ise partisinin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen teşekkür belgelerini takdim etti.

Kaynak: İHA