Okul Müdürü: Öğrenci Cinsel İçeriğe Değil, Tiyatrodan Çıkılmasına Tepki Gösterdi

İzmir‘deki Çiğli Anadolu Öğretmen Lisesi son sınıfta okuyan Enise S.‘nin tasdiknameyle okuldan uzaklaştırıldığı yönündeki haberleri değerlendiren Müdür M.G., konunun saptırıldığını söyledi.

İzmir‘deki Çiğli Anadolu Öğretmen Lisesi son sınıfta okuyan Enise S.‘nin tasdiknameyle okuldan uzaklaştırıldığı yönündeki haberleri değerlendiren Müdür M.G., konunun saptırıldığını söyledi. Öğrencinin olayları saptırarak basına aktardığını iddia eden M.G., öğrencilerle birlikte tiyatroya gittiğini, küfür, argo ve cinsel içerikli sözler sarfedilince çıkmak zorunda kaldıklarını söyledi. Söz konusu öğrencinin, çıkmalarından rahatsız olduğunu savunan Müdür M.G., "Öğrenci küfürleri değil, tiyatrodan çıkarılmayı eleştiriyor. Bunu sanata ve sanatçıya saygısızlık olarak görüp eleştiriyor. Biz tiyatroya gitmeden önce sitelerden oyuna baktık. Biletin üzerinde de ‘8 yaş üzeri‘ diyor. Bileti alırken 13 yaş üzeri seyredebileceğini söylediler, biz de bunun üzerine gittik. İlk perdeden sonra çocuklara, ‘Devlet Tiyatrosu‘nda böyle bir şey beklemiyorduk, rahatsız olduk. Sizlerin de rahatsız olduğunuzu gördük, çıkmayı düşünüyoruz, ne dersiniz?‘ dedik. Hiçbiri kalmak istemedi. Daha sonra kendi aralarında iki üç arkadaş, böyle bir şey yapmayı kararlaştırmış. Ceza kurulların takdiri; okulda, ilçede ve ilde görüşülen bir durum. Benim kararım değil." şeklinde konuştu.

Kendisinin ve bağlı olduğu kurumun yıpratıldığını, oysa okulunun başarısının ortada olduğunu belirten Müdür M.G., son üniversite yerleştirmelerinde ilk binde sekiz öğrencileri bulunduğunu kaydetti. Buna rağmen böyle bir olayla anılmaktan rahatsızlık duyduklarını vurgulayan M.G., konu derinlemesine incelendiğinde haklı olduklarının görüleceğini savundu.

OLAY

Enise S. isimli öğrencinin, sınıf arkadaşlarıyla birlikte okul yönetimi tarafından Karşıyaka ilçesinde, "IF Barut Fıçısı" adlı oyuna götürülmesi ve burada bol miktarda argo, şiddet ve cinsellik içeren konuşmaları dinlemesi üzerine yaşandı. Okul yönetimi, bunun üzerine öğrencileri tekrar okula götürürken söz konusu öğrenci, bir paylaşım sitesinde argo ve küfürlerden rahatsız olduğu gerekçesiyle, "Oyunda geçen ‘anasını satayım...... koyayım‘, ‘...insanlar öyle yanar döner ki, öyle koyun beyinliler ki (normalde küfürden nefret ederim ama bu akşamlık böyle oldu, anlayan anlamıştır)" ifadelerine yer verdi. Bunun üzerine okul yönetimi, durumu farkederek öğrenciyi disiplin kuruluna sevk etti. Öğrenci, kurul tarafından okul müdürüne hakaretten dolayı tasdikname verilerek uzaklaştırıldı.