Milletvekilleri Düzenlenen Törenle Mazbatalarını Aldı

12 Haziranda yapılan seçimlerde Kahramanmaraş’tan TBMM’ye seçilen milletvekilleri düzenlenen törenle mazbatalarını aldı.

12 Haziranda yapılan seçimlerde Kahramanmaraş’tan TBMM’ye seçilen milletvekilleri düzenlenen törenle mazbatalarını aldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, 24. dönem milletvekillerinin yemin töreni tarihiyle ilgili olarak, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) ilanını beklediklerini söyledi.



12 Haziran’da yapılan milletvekilliği genel seçimlerinde Kahramanmaraş’tan 12 Hziran seçimlerinde milletvekili seçilenler, törenle mazbatalarını aldı. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Prof. Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, Sevde Beyazıt Kaçar ve Sıtkı Güvenç ile MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Adalet Sarayı Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle mazbatalarını alırken, AK Parti milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Sağlam ve Mahir Ünal ile CHP’li Durdu Özbolat törene katılamadı.

Törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan TBMM Başkanvekili Pakdil, kendilerine yeniden yasama görevini veren Türk Milletine şükran duyduklarını söyledi. Pakdil, yeni dönemde de daha önceki yıllarda olduğu gibi eldeki tüm imkanlarla Türkiye ve Kahramanmaraş için çalışacaklarını ifade ederken, “Bu çok onurlu görevi yerine getireceğiz. Geçmiş dönemlerde Türkiye’nin mukadderatına tesir edecek olan pek çok anayasa değişikliğine ve diğer Meclis çalışmalarına iştirak etmiştik. O kararların altında TBMM üyesi olarak imzamız vardı, ‘olur’umuz vardı. İnşallah bu dönem içerisinde yine milletimizin yararına olumlu çalışmaların hepsinde bir gayretin içinde olacağız.” diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Pakdil, milletvekillerinin yemin töreni tarihine ilişkin yönelttiği bir soruya ise “Buradaki mevzuat çok açık. Yüksek Seçim Kurulumuz ilanı hangi gün yaparsa ‘o tarihten itibaren beşinci gün TBMM herhangi bir çağrıya gerek duymaksızın toplanır’ deniyor. Şu ana kadar YSK bu açıklamayı yapmadı. Eğer hangi gün yaparsa ondan itibaren beş günü sayacağız ve beşinci gün TBMM’de yemin merasimi için toplanacağız. YSK’nın bu husustaki kararını bekleyeceğiz.” cevabını verdi.

ESAD’IN SEÇİM KARARI ALMASI

Pakdil, bir gazetecinin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın ağustos ayında seçimlere gidilmesi için karar aldığını hatırlatması üzerine ise “Ümit ediyoruz verilen sözler yerine getirilir, vaat edilen sözler yerine getirilir” cevabını verdi. Pakdil, şöyle dedi:

"Onun için ecel gelmeden eğer millet iradesi sizin lehinizde cereyan ediyor ise mesele yok, o zaman milletin iradesi böyle der çıkarsınız ama millet iradesine yaslanmadan sürekli olarak iktidar olmanın bir sonunun olması lazım. Böyle bir yaklaşımı, içinde bulunduğumuz dünyanın kabul etmesi mümkün değildir.‘’