'Yeni anayasanın Türkiye'ye bir faydası yok'

Gazeteci Orhan Miroğlu, yeni anayasanın çatışma sürecini sona erdiremeyecekse bu anayasanın Türkiye'ye bir faydası olmayacağını savunarak, "Dolayısıyla kürtler dağda kalmaya devam edecek, Türk gençleri de onları bir biçimde yok etmek için peşlerine düşecek, kan akmaya devam edecek" dedi.

'Yeni anayasanın Türkiye'ye bir faydası yok'
Gazeteci Orhan Miroğlu, Habertürk ekranlarında kürt meselesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yeni anayasanın en zayıf kanununun kürt meselesi olduğunu ileri süren Miroğlu, "Eğer bu anayasa, çatışma sürecini sona erdiremeyecekse bu anayasanın Türkiye'ye bir faydası yok. Dolayısıyla kürtler dağda kalmaya devam edecek, Türk gençleri de onları bir biçimde yok etmek için peşlerine düşecek, kan akmaya devam edecek. Ama biz yeni bir anayasa yapacağımızı düşüneceğiz bu mümkün değil" diye konuştu.

"MHP'NİN PARLAMENTODA OLMASI GEREK"

"Bir çok şeyi görmezlikten geldik, üç maymunu oynadık" diyen Miroğlu, "Artık bundan kurtulmak gerekiyor. Birbirimizden korkmamalıyız, birbirimize cesaret vermeliyiz. Siyasetçiler için de aynı şey geçerli. BDP Ak Parti'ye engel, Ak Parti BDP'ye engel, MHP olmasa da olur. Hayır bu dönemde Türk milliyetçilerinin parlamentoda olması gerekir. MHP'nin temsiliyet dışı kalması kadar Türkiye siyaseti bakımından kusurulu ve eksik bir şey olamaz. Eğer beş - 10 gün içinde MHP mecliste temsil edilmişse, bu Türkiye'nin hayrına olmuştur. Çünkü ergenekon belgelerine yansıdı. Partiyi ele geçirmek için ergenekoncuların nasıl faaliyet gösterdiklerini okuduk" şeklinde konuştu.

Ak Parti gitsin CHP - MHP koalisyonu kurulsun diye birpsikoloji olduğunu ifade eden Miroğlu, "Bunu TÜSİAD'ın belli bir kesiminden tutun da kürt siyaseti içerisinde de bazı kesimler amaçta birlik gibi bir şey, çok farklı siyasi pozisyonlarda olmuş olsalar da bu insanlar, bu kesimler Ak Parti'nin iktidardan uzaklaştırılması konusunda hem fikirler" dedi.

BEYAZ GAZETE