“Çocuk İstismarı Ve İhmalinin Önlenmesi” Konulu Panel
Karadeniz İlleri Kadın Platformu Derneği öncülüğünde ve Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Trabzon Kent Konseyi paydaşlığında düzenlenen panel Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Panele IOWA Üniversitesi Çocuk Koruma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Resmiye Oral, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Şahin konuşmacı olarak katıldı.
IOWA Üniversitesi Çocuk Koruma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Resmiye Oral, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Şahin katılımcılara çocuk koruma merkezlerinin önemine ve istismara uğramış çocuklara ekiplerin yaklaşımları konusunda bilgiler vererek Avrupa’da uygulanan sistemi anlattılar.
Bayan Kızılcık, çok önemli bir panel gerçekleştirildiğini ifade ederek “Panelin gerçekleştirilmesinde katkısı bulunan Karadeniz İlleri Kadın Platformu Derneği özellikle teşekkür ediyorum. Çok önemli bir konuyu ele aldılar. Bu konuda duyarlılığın oluşturulması büyük önem arz etmektedir” dedi.
