4. Matematik Olimpiyatı‘nda Atak Koleji‘ne 5 Ödül

Mardin‘in Nusaybin ilçesinde dördüncüsü düzenlenen Matematik Olimpiyatında dereceye giren öğrenciler için yapılan ödül töreni düzenlendi. Mardin Özel Safiye Beşir Atak Koleji 5 ödülün sahibi oldu.

4. Matematik Olimpiyatı‘nda Atak Koleji‘ne 5 Ödül
Mardin‘in Nusaybin ilçesinde dördüncüsü düzenlenen Matematik Olimpiyatında dereceye giren öğrenciler için yapılan ödül töreni düzenlendi. Mardin Özel Safiye Beşir Atak Koleji 5 ödülün sahibi oldu.

Mitanni Kültür Merkezi‘nde düzenlenen törende matematik olimpiyat ödüllerinin 5‘ni Mardin Özel Safiye Beşir Atak Koleji öğrencileri Tuğba Kut, Sait Akçe, Berk Şahan, Mert Şahan ve Erdem Savuncu alırken kalan 4 ödülü Bülent Pakdemir İlköğretim Okulu‘ndan Ramazan Ersoy, Atatürk İlköğretim Okulu‘ndan Adnan Özel, Hikmet Ulubey İlköğretim Okulu‘ndan Nur Sena Hendekoğlu ve Yıldırım İlköğretim Okulu‘ndan Mehmet Emin Kaplan aldı.

Törende konuşan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Olimpiyatın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutladı.

Dereceye giren öğrencilerin aynı zamanda iyi çalışanları temsil ettiğini kaydeden Vali ;Ayvaz; "Bizim ümidimiz sizlersiniz. Bundan sonrasını sizler geliştireceksiniz. Herkes kendi çabasıyla gayret edecek. Herkesin zeka seviyesi aynı ancak çalışan kazanır. Microsoft‘un sahibi Bil Gates‘in serveti bizim ülkemizin bir yıllık ihracatına bedel. Bu fazla zekasıyla değil kendi gayreti, fazla çalışmasıyla olmuş. Önemli olan çalışmaktır. Çalışmak için de araç, gereç, malzeme lazım. Bizim devlet olarak görevimiz ihtiyaçlarınız karşılamaktır inşallah önümüzdeki senelerde tahtalar, kalemler kalkacak bütün öğrenciler artık bilgilsayar kullanacak." dedi.

Başarı için Öğretmen, veli ve öğrenciye de çok iş düştüğünü kaydeden Vali Ayvaz, öğretmenlerin kendi çocuğunu yetiştirdiği gibi sınıfındaki bütün çocukları öyle yetiştirmesi gerektiğini söyledi. Veliler için de öyle eskisi gibi eti senin kemiği benim anlayışının bitmesi gerektiğini ifade etti.

Nusaybin kaymakamı Murta Girgin, "İlçe kaymakamı olarak böyle başarılı bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadığını bildirdi. 2008 yılında öğrencilerimize matematiği sevdirmek ve onların içindeki yetenekleri keşfedip bundan sonraki eğitim öğretim hayatlarında daha başarılı olmalarını sağlamak amacıyla ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından çok önemli bir çalışma başlatıldığını kaydeden Kaymakam Girgin; "ilk iki yılında sadece ilçemiz kapsamında düzenlenen bu olimpiyatlar son iki yıldır il geneli düzenlenerek çok önemli bir başarıya imza atıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın "Pek çok bilim dalının yararlandığı, Zeka ve muhakeme gücünü kuvvetlendiren, mantıksal bir sistem, bir disiplin olan Matematik, insanın doğru düşünmesini, analiz ve sentez yapabilmesini sağladığı için önemlidir. Bu nedenle biz de İlköğretim Matematik Olimpiyatını ilimiz genelini kapsayacak şekilde organize ettik." şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra öğrencilere ödül okul idarecilerine de plaket verildi.