Erciş‘te ‘2. İnci Kefali Göçü Kültür-Sanat Festivali‘ Devam Ediyor

Van Valiliği, Erciş Kaymakamlığı, Erciş Belediyesi ile Doğa Gözcüleri Derneği tarafından Van‘ın Erciş ilçesinde düzenlenen ‘2. İnci Kefali Göçü Kültür-Sanat Festivali‘nin 2. gününde Valilik ile Kaymakamlık Kupası At Yarışları düzenlendi.

Erciş‘te ‘2. İnci Kefali Göçü Kültür-Sanat Festivali‘ Devam Ediyor
Erciş Şeker Fabrikası mesire alanında düzenlenen yarışlara, Erciş, Muş ve Ağrı‘dan 10 yarış atı katıldı. 5 ile 11 yaş arası Arap atlarının katıldığı yarış 2 bin metre üzerinden gerçekleştirildi. Kaymakamlık Kupası için yapılan yarış sonucunda Sait Sekin‘in atı birinci olurken, ikinciliği Çetin Arslan, üçüncülüğü ise Yahya Işık aldı. Daha sonra aynı metre üzerinden yapılan Valilik Kupası Yarışı‘nda ise, Ferhan Lacun‘un atı birinci, Fahrettin Dilmaç‘ın atı ikinci, Sait Sekin‘in sahip olduğu yarış atı da

üçüncülüğü aldı. At sahipleri para ödülleri ile kupalarını Van Valisi Münir Karaloğlu‘nun elinden aldı.

Bu yarışmadan sonra ilçeye bağlı Ulupamir köyünde yaşayan Kırgız asıllı Türk vatandaşı gençlerin oynadığı Kökbörü (oğlak kapmaca oyunu) oynandı. Erciş ve Ulupamir Takımlarının katıldığı ve at üzerinde oğlak postunu kapma yarışmasının birinciliğini Erciş Takımı aldı. Bu takımlara da ödüllerini Vali Karaloğlu verdi.

At yarışı törenlerine; Van Valisi Münir Karaloğlu, Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Yılmaz Yıldırım, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tahir Şen, Şeker Fabrikası Müdürü Abit Kılıç, kamu kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA