"Türk Milleti Gereken Mesajları Veriyor"

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye‘de dün yapılan genel seçimin sonucuyla ilgili olarak, Türk milletinin her zaman, her seçimde "gereken mesajları" verdiğini, önemli olanın "bu mesajların iyi okunması ve gereğinin yapılması" olduğunu söyledi.

Türkiye‘deki genel seçim sonuçlarını değerlendiren İhsanoğlu, oy kullanmak için birkaç saatliğine dün İstanbul‘a gittiğini anlatarak, "Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Türk milleti her zaman, her seçimde gereken mesajları veriyor. Mühim olan şimdi politikacılarımızın ve yeni parlamentonun bu mesajları iyi okuması ve gereğinin yapılmasını sağlaması" diye konuştu. 

Suriye‘deki gelişmelere ilişkin bir soru üzerine ise İhsanoğlu, "Biz devamlı olarak uyarılarımızı yapıyoruz. Biz bu konuda daha çok sessiz diplomasiyi takip etmeyi tercih ediyoruz, çünkü bunun daha doğru yol olduğuna inanıyoruz" dedi.

Suriye‘deki durumun "çok hassas" olduğunu ve kaygı yaratmaya devam ettiğini ifade eden İhsanoğlu, "Temennimiz bu noktanın ilerisine değil, gerisine dönülmesi ve aklı selimin hakim kılınması. Bir an evvel reformların hızlı bir şekilde uygulanması ve kan akıtılmasının durdurulmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

-"AVRUPA, İNGİLTERE‘Yİ ÖRNEK ALMALI"-

SOAS‘ta akademisyenlerle bir araya gelen İhsanoğlu, burada İKT‘nin yapısı ve çalışmalarını anlattı. SOAS‘ın önemli bir bilim ve eğitim merkezi olduğunu kaydeden İhsanoğlu, SOAS‘ta yaptığı çalışmaları da içeren "Mısır‘da Türkler ve Kültürel Mirasları" isimli kitabını toplantıda hediye etti.

İngiltere‘deki Müslüman toplumunun sorunlarının önemli konulardan biri olduğunu ifade eden İhsanoğlu, akademisyenlerle görüşmesinde de çok kültürlülükle ilgili tartışmalar üzerinde durduklarını bildirdi. İhsanoğlu, "İngiltere‘nin Avrupa kıtasına örnek olmaya devam etmesi temennimizdir. Çünkü Avrupa kıtasında Müslümanlara karşı fiiliyatta ve hissiyatta çok önemli yanlış kararlar alınmaktadır" dedi. 

Aşırıcılığı her zaman reddetmek gerektiğini kaydeden İhsanoğlu, "Fakat aşırıcılığı tenkil yoluyla değil, tedbir yoluyla halletmek gerekir, yani bunları içine alarak, kucaklamakla olur" diye konuştu.

İKT Genel Sekreteri İhsanoğlu Londra‘daki resmi temasları çerçevesinde İngiltere Başbakanı David Cameron, Dışişleri Bakanı William Hague ve İngiltere‘nin ilk Müslüman kadın Kabine Bakanı Sayeeda Warsi ile görüşecek. 

-"İKİ KİŞİDEN BİRİ AK PARTİ‘YE OY VERDİ"

Kaynak: AA