Giresun-Ordu‘yu Vaatler Uçurdu, Samsun Vekil Sayısını Korudu

AK Parti, Giresun ve Ordu‘da aldığı oy oranlarından memnum. Samsun‘da da oy oranı arttı, ancak bu artış milletvekili sayısını yükseltmeye yetmedi.

AK Parti, Giresun ve Ordu‘da aldığı oy oranlarından memnum. Samsun‘da da oy oranı arttı, ancak bu artış milletvekili sayısını yükseltmeye yetmedi.

    Başbakan Erdoğan’ın Giresun‘da özellikle Or-Gi Havaalanı için müjde vermesi ve inşaatın kısa sürede başlayacak olması, Giresun‘da seçmeni AK Parti lehine etkiledi. AK Parti, Giresun‘da artırdığı oy oranı ile 4 milletvekilinden 3‘ünü kazandı. AK Parti ilde oyların yüzde 59‘unu aldı.

    Ordu’da, 26 yıl aradan sonra Süper Lig’e çıkan Orduspor’dan sonra 12 Haziran seçimlerinde de AK Parti coşkusu yaşandı. Başbakan Erdoğan’ın 31 Mayıs’ta Ordu Cumhuriyet Meydanı’nda Orduspor için yeni stat sözü vermesi ve havaalanı inşaatının kısa sürede başlayacağını vaadi sandığa olumlu yansıdı. 2007 seçimlerinde yüzde 55 oranında oy alan AK Parti, Ordu‘daki oyların bu sefer yüzde 60‘ını aldı. CHP yüzde 15’den 23’e çıktı. MHP ise yüzde 14’den 12’ye düştü. Ordu’da AK Parti İdris Naim Şahin ve Mustafa Hamarat’ın dışında Fatih Han Ünal, İhsan Şener ve Harun çakır ile CHP’den İdris Yıldız meclise giren 4 yeni isim oldu.

    AK PARTİ SAMSUN‘DA OYUNU ARTIRDI, VEKİL SAYISINI KORUDU

    24. dönem milletvekilliği seçimlerinde Samsun’da 2007 seçim sonuçlarının tekrarı yaşandı. AK Parti Samsun il teşkilatı, seçim çalışmasını ‘İstikrar Sürsün Türkiye Büyüsün’ üzerine kurarken, oy oranını 5 puan artırarak bütün seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de Türkiye ortalamasının 12 puan üstünde yer aldı. Milletvekilliğinde ise 7 hedefini tutturamayarak 2007‘de olduğu gibi 6‘da kaldı. AK Parti yeni dönemde Mecsis‘te Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Cemal Yılmaz Demir, Ahmet Yeni, Tülay Bakır ve Akif Çağatay Kılıç ile temsil edilecek. CHP‘den Haluk Koç, Ahmet İhsan Kalkavan ile MHP‘den Cemalettin Şimşek ise Meclis‘e giren diğer üç isim oldu.