Erzurum’Da Ak Parti Ve Mhp Bir Önceki Seçime Göre Oyunu Artırdı

Erzurum‘da AK Parti ile MHP oylarını artırma başarısı gösterdi. Resmi ve kesin olmayan sonuçlara göre Erzurum’da halkın iradesinden en fazla payı AK Parti aldı.

Erzurum‘da AK Parti ile MHP oylarını artırma başarısı gösterdi. Resmi ve kesin olmayan sonuçlara göre Erzurum’da halkın iradesinden en fazla payı AK Parti aldı.

            Erzurum’da halk sandığa yaklaşık yüzde 83 oranında sahip çıktı. AK Parti oyların yüzde 69.25’ini, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yüzde 13.32’ünü, Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 4.84’ünü, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)’nin desteklediği bağımsız aday ise 8.16’sını aldı. Bu oranlara göre AK Parti’nin aldığı oy yaklaşık 282 bin 745, MHP’nin 54 bin 402, bağımsız adayın 33 bin 308 oldu. YSK’nın verilerine göre 2007 genel seçimlerinde AK Parti Erzurum’dan 244 bin 137, Milliyetçi Hareket Partisi ise 46 bin 971 oy almıştı. 6 milletvekili kontenjanının olduğu Erzurum’da AK Parti’den 5, MHP’den 1 milletvekili seçildi.

            Resmi olmayan sonuçlara göre 24. dönemde Erzurum milletvekili seçilenlerin isimleri ve özgeçmişleri şöyle:

    Prof. Dr. Recep Akdağ: 1960‘ta Erzurum‘da doğdu. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi‘ni bitirdi. Aynı fakültede Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında uzman, 1999‘da da profesör oldu. Özellikle çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında olmak üzere 100‘ün üzerinde makalesi ve tebliği yayımlandı. 22 ve 23. Dönem Erzurum Milletvekilliği yaptı. 58 ve 59. hükümetlerde Sağlık Bakanlığı yaptı. 60. Hükümet‘te yeniden Sağlık Bakanlığı görevine atandı. İngilizce bilen Akdağ, evli ve 6 çocuk babası.

        Adnan Yılmaz: 1953 yılında Erzurum’da doğdu. Türk Dili ve Edebiyatı mezunu. Türkiye Zirai Donatım Kurumu Erzurum Bölge Müdürlüğü ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nda daire başkanlığı yaptı. İngilizce bilen Yılmaz evli ve iki çocuk babası.

         Fazilet Dağcı Çığlık: 1973‘te Erzurum İspir‘de doğdu. Zürich Winterthur Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve İletişim Mühendisliği Bölümü‘nü bitirdi. Zürich Kanton Bankası‘nda ‘Enterprise Search’ çözümünün etkileri, güvenlik hizmetleri ve teknolojileri, telekomünikasyon metodunun fayda ve kullanım çeşitleri üzerine analiz ve projelerinde görev yaptı. 23. dönemde Erzurum milletvekili seçildi. İyi düzeyde Almanca, Fransızca ve İngilizce, orta düzeyde İtalyanca bilen Dağcı Çığlık, evli ve 1 çocuk annesi.

        Cengiz Yavilioğlu: İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu. 2002-2011 yılları arası Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda Finansman ve Fon yönetimi Daire Başkanı olarak görev yaptı. Türkiye Denizcilik İşletmeleri, Karadeniz Bakır İşletmeleri (KBİ) AŞ ve Ankara Doğal Elektrik Üretim AŞ gibi şirketlerin en üst karar birimlerinde yönetim kurulu üyelikleri ve yönetim kurulu başkanlıkları yaptı. İngilizce bilen Yavilioğlu, evli ve 3 çocuk babası.

        Muhyettin Aksak: 1957‘de Erzurum‘da doğdu. İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdi. Erzurum merkez Yakutiye Belediye Başkanlığı yaptı. 23. dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı İdare Amiri olarak görev yaptı. İngilizce bilen Aksak, evli ve 6 çocuk babası.

        Oktay Öztürk: Baba tarafı Bardız, anne tarafı Erzurum Hasankaleli olan Öztürk 1951, yılında Kars Sarıkamış’da doğdu. Bir süre öğretmenlik yapan Öztürk, 1989 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1991 genel seçimlerinde ittifakla Erzurum milletvekili seçildi. Aydınlık Türkiye Partisi Genel Başkanlığı yaptı. 2010 yılında Devlet Bahçeli‘nin daveti üzerine partisini kapatarak MHP‘ye katıldı. Halen Devlet Bahçeli’nin başdanışmanlığını yapıyor.