Gömeç Hem’De Okuma Yazma Kursu Bitirme Heyecanı

Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi tarafından verilen Okuma-Yazma Kursları bitiren kursiyerler düzenlenen bir törenle belgelerini aldı.

Gömeç Hem’De Okuma Yazma Kursu Bitirme Heyecanı
Gömeç HEM Müdürlüğü’nde düzenlenen kurs bitirme sertifikası törenine, Gömeç Kaymakamı Faruk Ekiz, Gömeç İlçe Milli Eğirim Müdürü Ali Kocabaş, daire amirleri kursiyerler ve aileleri katıldı. Okuma yazma bilmeyen vatandaşların açılan kurs sayesinde, okuma yazmayı öğrenerek adeta yeniden dünyaya geldiklerini söylemeleri dikkat çekerken, törende konuşan Gömeç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kemal Doğrul, ‘Ana-Kız Okuldayız’ kampanyası kapsamında, Gömeç Merkez ve köylerinde 8 adet seviye tespit sınavının yanı sıra 3 adet Okuma-yazma kursu ve 1 adette II. Kademe Okuma Yazma seviye sınavı şeklinde toplam 12 kurs açıldığını söyledi.

1 Ocak 2011 tarihiyle başlayıp, Haziran 2011 arasında sona eren kursların yanı sıra Mayıs ayı içerisinde yapılan sınavlar sonucunda 93 kursiyerin balarılı olarak belge almaya hak kazandığını anlatan Doğrul, “11 Nisan – 8 Haziran tarihleri arasında açılan I. Kademe Okuma Yazma Kursuna 10 kişi kayıt olmuş ve bu kursa devam eden 8 kursiyer belge almaya hak kazanmıştır” dedi.

Gömeç HEM Müdürü Doğrul, okuma yazma kurslarına devam ederek başarılı olan kursiyerleri kutlayarak, “Kurs bitti şeklinde düşünmeyip unutmamaları için sürekli okumalarını tavsiye ediyorum. II.Kademe kurslarına devam etmelerini hatta Açık ilköğretim okuluna kayıt olarak İlköğretimi bitirmelerini bekliyorum . Kurslarımızın başarı ile tamamlanmasında emeği geçen Kurs Öğretmeniniz Veli Gezer’e teşekkür ediyor ve Kursiyerleri Kursa Gönderen ve bu uğurda büyük fedakarlıklarda bulunan kursiyer eşlerine de şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA