Sultanbeyli‘de Karşı Şeride Geçen Tır Dehşet Saçtı: 2 Turis Öldü, 8 Kişi De Yaralandı

Sultanbeyli TEM Otoyolu‘nda henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıkarak karşı şeride geçen TIR, aralarında turistleri taşıyan bir tur minibüsünün de bulunduğu 6 aracı biçti.

Alınan bilgiye göre; saat 18.00 sıralarında meydana gelen olayda, Bursa‘daki bir fabrikaya makine taşıyan Hikmet Ç. yönetimindeki 34 EJ 6747 plakalı TIR, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıktı. Karşı yöne geçen TIR, Kapadokya‘dan dönen bir turist kafilesini taşıyan minibüse çarptı. Hızını alamayan TIR daha sonra aynı istikametten gelen 5 araca daha çarptı. Feci kaza sonrası olay yerinde adeta can pazarı yaşandı. Kazada Meksika uyruklu Silvia Denodrit olay yerinde hayatını kaybetti. Turistleri

taşıyan minibüste bulunan Arjantin uyruklu Gaquel Nora Giangualani (62), İspanyol uyruklu Paga Bernardo Susana Olga (68), Guetemala uyruklu Mendizabal Prem Francisco Jose (64), Uruguay uyruklu Burastero Durante Primia Juana (71), Jose Agustin Silva Vila, Manuel Merino ile TIR‘ın çarptığı araçlarda bulunan Ali Ekinci, Orha Çıklı ve Selda Bayat yaralandı. Yaralılar için olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri de, sıkışan Selda Bayat‘ın kurtarılması için çalışma başlattı. Bu

sırada yaralı turist Manuel Merino kazada ölen yakını Silvia Denodrit‘in cansız bedenine ulaşmaya çalıştı. Sağlık ekiplerinin müdahale etmeye çalıştığı kanlar içindeki yaralı, hayatını kaybeden yakınının elini bırakmak istemedi.

Yaralılar, ambulanslarla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi ve Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan Guetemala uyruklu Mendizabal Prem Francisco Jose (64), yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı.

Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan TIR‘ın şöförü Hikmet Ç., "TIR‘da makinalar vardı Bursa‘ya gidiyordum. sabah saat 05.00‘te yattım, 11.00‘de kalktım. Yorgun değildim. Ankara istikametinde ilerlerken bir dinlenme tesisinin tabelasını gördüm, daha sonra hiç bir şey hatırlamıyorum. Uyandığımda buradaydım" diye konuştu.

Turistleri taşıyan otobüsün şoförü Hasan Ç. ise, "Kapadokya‘dan İstanbul istikametine gidiyorduk, TIR bize çarpınca savrulduk" dedi.

Kaynak: İHA