Asfalt Sezonunu Dualarla Ve Kurban Keserek Açtılar

Ankara İl Özel İdaresi, 2011 yılı asfalt sezonunu kesilen kurban ve dualarla açtı.

Ankara İl Özel İdaresi, 2011 yılı asfalt sezonunu kesilen kurban ve dualarla açtı.

    Ankara İl Özel İdaresi’nin Etlik’teki Altyapı Daire Başkanlığı’nda gerçekleştirilen asfalt sezonu açılış törenine Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Arslanoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan, il genel meclis üyeleri ve grup başkanları ile daire başkanları ve çok sayıda çalışan katıldı.

    Törende konuşan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, kırsal kalkınmanın önemine vurgu yaparak, amaçlarının kırsalda yaşayan vatandaşlara en iyi şekilde hizmet götürmek olduğunu söyledi. Ankara halkına hesap vermenin tüm kamu görevlilerinin ve yöneticilerinin görev olduğunun altını çizen Vali Yüksel, hizmette kaliteyi ön planda tutmanın gerekliliğine işaret etti. Öncü ve önder Ankara’yı hep birlikte inşa etmenin gayreti içinde olduklarını belirten Vali Yüksel, “İnsan odaklı olacağız. Yapılan her hizmette Ankara insanını düşüneceğiz ve öngörülü olacağız. Küreselleşme olgusunun farkında olacağız. Dünya gerçeklerini gözümüzden kaçırmayacağız. Ankaralılar’ın ihtiyaçlarını göz önünde bulunduracağız." dedi.

    Vali Yüksel, il özel idaresinin köylere götürdüğü hizmetlerin tanıtımı noktasında yaşanılan eksiklikler için de propagandaya ağırlık vereceklerini söyledi. Köylere bilboardların yanı sıra radyo yayınları ve kurulacak bir gazeteyle yapılan çalışmalar hakkında köylüleri bilgilendireceklerini söyledi. Vali Yüksel, kırsaldaki vatandaşların ekonomik yapısının iyileştirilmesi ve istihdamın artırılması için de yeni dönemde kırsal alan kalkınmasına öncelik verileceğini ifade etti.

    İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Arslanoğlu da köy kanunun çıkması noktasında beklentileri olduğunu belirterek, il özel idarelerine ayrılan payların da artırılmasını talep ettiklerini dile getirdi. Köylerde vatandaşların eskiye göre artık araçlarının camlarını açarak seyahat ettiğini, toz ve çamur içinde kalmadığını belirtti. Belediyelerin gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmalarını hatırlatan Arslanoğlu, kırsal alanda da dönüşümler başlattıklarını, ancak bunun adını koyamadıklarını sözlerine ekledi.

    İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan ise konuşmasında kurumun geçmiş yıllarda yaptıkları hakkında bilgi verdi: “Geçen beş yılda yürütülen kırsal altyapı yatırımları daha önceki dönemlerle kıyas edilemeyecek boyutlara ulaştı. 2005 yılı başında köy yollarının ancak yüzde 32’si asfaltken, 2010 yılı sonu itibariyle asfalt yol oranı yüzde 73’e çıktı. Şebekeli içme suyu olan köy oranı yüzde 91’e kanalizasyonlu köy oranı da yüzde 4’ten yüzde 48’e yükseldi.” Ceylan, 2011 yılında başta kırsal altyapı yatırımları olmak üzere eğitim, sağlık ve diğer hizmetlerde önemli yatırımlar gerçekleştirileceğini vurguladı.

    Yol-İş Sendikası Başkanı Ramazan Ağar da il özel idarelerde çalışan işçilerin yaz kış çalıştığını belirterek, “Bizim hizmetteki evimiz il özel idaresidir. Çalışmayan üyelerimizin yanında olmayacağız." ifadelerini kullandı.

    Törende ayrıca engelli sporculara malzeme dağıtımı gerçekleştirildi. Konuşmaların ardından asfalt sezonunun temsili açılışı gerçekleştirildi. Kesilen kurban ve okunan dualarla yapılan açılışta Vali Yüksel, “Allah her türlü kazadan beladan sizleri korusun.” temennisinde bulundu. Görev yapacakları köylere uğurlanan asfalt araçlarını Vali Yüksel ve beraberindekiler el sallayarak uğurladı.