Bm Genel Sekreteri Moon, Topbaş‘ın Konuğu Oldu

Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı için İstanbul‘a gelen BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon dün akşam İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş‘ın özel konuğu oldu.

Bm Genel Sekreteri Moon, Topbaş‘ın Konuğu Oldu
Başkan Topbaş özel misafirini İstanbul Boğazı‘nda bir tekne turuyla ağırladı. Kabataş iskelesinde bekleyen tekneye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG Başkanı Kadir Topbaş ve BM Genel sekreteri Ban Ki Moon birlikte geldi.

Sabah Gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, Zaman Gazetesi yazarı Fehmi Koru, Star Gazetesi yazarı Mehmet Altan, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya ve Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can da Başkan‘ın davetlileri arasındaydı. İstanbul Boğazı‘nda seyreden teknede Başkan Topbaş konuğu ile İstanbul hakkında bir süre sohbet etti. Yemek öncesinde BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon‘a boğazdaki deniz trafiği, köprüler ve kıyı boyunca yer alan saray ve köşkler hakkında bilgi verdi. Topbaş

serinleyen hava nedeniyle üşümemesi için kendi paltosunu Ban Ki Moon‘a giydirdi. Oldukça samimi geçen görüşme yemek boyunca da devam etti.

Topbaş, yemekte Moon‘a davetine icabetinden dolayı teşekkür etti. İstanbul‘a daha önce de geldiğini söyleyen Moon, Başkan Topbaş‘ın sadece İstanbul‘un değil dünya şehirlerinin de başkanı olduğunu söyledi. Moon, "Sizin başında olduğunuz teşkilatı yakından izliyorum ve büyük umutlarım var" dedi. "Türkiye son yıllarda büyük bir güç haline geldi" diyen Moon, iki kıtayı birleştiren su yolunun yani İstanbul boğazının aynı zamanda Avrupa ve Ortadoğu‘yu birbirine yakınlaştıran özelliğine vurgu yaptı.

2002 dünya Kupası‘nda Türkiye-Kore üçüncülük maçını unutamadığını belirten Moon, bu maçta Korelilerin Türkiye‘yi desteklediğini, kendisinin de Kore‘nin yenilmesine üzülmediğini söyledi ve Kore gazileri ile zaman zaman karşılaştığını ve birbirlerine sarıldıklarını anlattı.

(ÇK-EA-Y)

Kaynak: İHA