Bakan Şimşek: "8.5 Yılda 14 Bin Kilometre Duble Yol Yaptık"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 57 hükümet 79 yılda 6 bin kilometre duble yol yaparken, AK Parti iktidarının sadece 8.5 yılda 14 bin kilometre duble yol yaptığını söyledi.

Memleketi Batman‘da seçim çalışmalarını sürdüren Maliye Bakanı Şimşek, Hasankeyf-Batman arasında tamamlanan bölünmüş 10 kilometrelik yolun açılışını yaptı. Açılış törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve eşi Esra Şimşek‘in yanı sıra Batman Valisi Ahmet Turhan, AK Parti Batman Milletvekili Ahmet İnal, Karayolları Diyarbakır Bölge Müdürü ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunması ile başlayan törende konuşan Bakan Şimşek, bölünmüş yolların can güvenliğinin yanı sıra ekonomik açıdan

da tasarruf sağladığını belirtti. Batman-Mardin yolunun çok önemli olduğuna işaret eden Şimşek, "Mardin, yılda 1 milyon turist çekiyor. O turist Hasankeyf‘e de gelmek istiyor. Aynı şekilde GAP bittiğinde bu bölgede üretim ve istihdam artacak. Malların taşınması açısından da bu yol önemli" dedi.

AK Parti iktidarı döneminde daha önceki dönemlerin 4-5 katı yeni yol yapıldığını kaydeden Şimşek, "57 hükümet 79 yılda 6 bin kilometre duble yol yapmış. Biz sadece 8.5 yılda 14 bin kilometre duble yol yapmışız. Amacımız halka hizmet, halktan da sadece hayır duası istiyoruz" diye konuştu.

Şimşek, temel atma töreninin ardından yol yapım çalışmasında kullanılan greyderin direksiyonuna geçerek, bir süre kullandı. Şimşek, greyderle yola harfiyat döktü.

Kaynak: İHA