Faruk Çelik: İthal Aday Tartışmaları, İcraatlar Görülünce Sona Erdi

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile gerçekleştirdiği Avusturya gezisi sonrası Türkiye gündemi ve yeni seçim bölgesi Şanlıurfa hakkında açıklamalarda bulundu.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile gerçekleştirdiği Avusturya gezisi sonrası Türkiye gündemi ve yeni seçim bölgesi Şanlıurfa hakkında açıklamalarda bulundu.

Cihan Haber Ajansı‘na konuşan Faruk Çelik, Urfa’nın çok önemli bir şehir ve Türkiye’nin tarım ambarı olduğuna dikkat çekti. Faruk Çelik, "Hükümet olarak, devlet olarak son dönemlerde GAP iradesini taşıyarak, sulamaya büyük yatırımlar yaparak geleceğin tarım ambarını harekete geçirme adına önemli çalışmalar başlattık." dedi.

Önümüzdeki dönemde gerek kamu yatırımları gerekse özel sermayeyi davet ederek Şanlıurfa’nın istihdam sorununu ve üretim alanındaki eksikliklerini gidermek önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çelik, Urfa’nın Türkiye’de bir marka şehir olmasına dönük çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

10-15 gün içerisinde bütün ilçeleri, bütün sivil toplum örgütlerini gezdiğini ifade eden Devlet Bakanı, birtakım çevrelerin başlarda ‘ithal aday’ ifadelerini kullandıklarını ancak yapılan icraatları görünce sorun kalmadığını ifade etti.

Çelik, bütün Türkiye’nin bakanı olduğunu ve herkesin hizmetinde olduğunu kaydederek, ‘‘Sayın Başbakanımız da böyle uygun bulunca gittik ve çok kısa süre içerisinde kaynaştık. Bütün ilçelerimizde asgari biner kişiyle toplantılarımızı yaptık. Şimdi de merkeze dönük çalışmalar yapıyoruz ve Şanlıurfa’da elini sıkmadığımız hiç kimse kalmadı. Herkesle teke tek görüşmeye de devam edeceğiz ve Allah‘ın izniyle 12 Haziran itibariyle Urfa derli toplu bir şekilde Ankara’da hizmetine başlayacaktır.’’ dedi.

Bursa Milletvekili Faruk Çelik, bu şehirde yaptığıkları çalışmaların aynısını Urfa’da da yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini, Bursa ile Urfa arasında gelişmişlik açısından çok büyük farklar olduğunu ve Bursa’nın altyapısıyla ilgili yapılan hizmetlerin şimdi de Urfa için geçerli olacağını kaydetti.