Abbud Ez Zümür: "Bin Ladin Amerika‘nın Kurbanlarından Birisidir"

Enver Sedat suikastının azmettiricisi ve planlayıcısı olarak kabul edilen Tanzimul Cihat‘ın eski emiri Abbud ez Zümür, Mısır‘da yaşanan 25 Ocak Devrimi‘nin ardından özgürlüğüne kavuştu.

Suikastın gerçekleştirildiğinde Mısır ordusu istihbarat biriminde binbaşı rütbesinde görev yapan Zümür, 30 yıllık hapis hayatının ardından, Cemaatül İslamiye ve Tanzimul Cihat hareketlerini organize etmeyi ve parti kurarak siyasi hayata atılmayı planlıyor.

Milletvekilliği için aday olmayacağını dile getiren Zümür, kurmayı hedefledikleri partinin onursal yöneticisi olmayı planlıyor.

Zümür, Bin Ladin‘in Amerika‘nın kurbanlarından bir kurban olduğunu dile getirerek, Bin Ladin‘in şehit olduğuna inandığını söyledi.

Abbud ez Zümür, "Ben Bin Ladin‘in Amerika tarafından öldürülen kurbanlardan birisi olduğuna ve onun şehit olduğuna inanıyorum. Onun özellikle de işgal altındaki topraklarda mücadele veren bir mücahit olduğu kanaatindeyim. Bu problemin esas sebebi Amerika‘dır. Amerikan yönetimi bin Ladin ve onun gibi şahısları bertaraf etmekle terör problemini bitirebileceğini zannediyor. Eğer terör kelimesi doğru bir kelime ise, bu şiddete karşı şiddetle tepkidir. Şiddetin kaynağı ABD‘dir. Amerika‘nın Afganistan ve Irak‘ı

işgali, Filistin davasındaki adaletsiz tutumu, Müslümanlar nezdinde ümitsizliğe neden olduğundan dolayı direniş tercih edilmiştir" diye konuştu.

Amerika ile ilişkilerde ortak çıkarlar çerçevesinde yeni bir sayfanın açılabileceğini söyleyen Zümür, "Amerikan yönetimi askeri güçlerini Irak‘tan ve Afganistan‘dan çekme konusunu tekrar masaya yatırır ve Filistin davasında adil davranırsa, yeni bir merhale başlayabilir. Bu sürecin başlamasından itibaren ABD ile ilişkilerde ortak çıkarlar ve yardımlaşma konusunda yeni bir sayfa açılabilir. Bin Ladin‘in öldürülmesiyle problem sona erdi mi? Hayır, sona ermedi. Karşı tepki olacaktır. Tahmin edilen karşı

saldırıdan Allah herkesi korusun" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA