Üniversite Öğrencilerinden Rekor Kan Bağışı

Zonguldak’ta, üniversite öğrencilerinin, 19 günde bin 435 ünite kan bağışında bulunması takdirle karşılandı.

Zonguldak’ta, üniversite öğrencilerinin, 19 günde bin 435 ünite kan bağışında bulunması takdirle karşılandı.

Türk Kızılayı ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile 18 Mart 2011-18 Mart 2012 tarihleri arasında ‘250.000 Cana Hayat Verin‘ sloganıyla hazırlanan projeye, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörlüğü destek verdi. Çanakkale şehitlerinin anılması amacıyla başlayan ZKÜ’de kan verme projesinde, ilk kan bağışını Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer yapmıştı. “Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır” sloganı ile ZKÜ öğrencileri arasında hızla yayılan bağış, 19. gününde bin 435 ünite ile rekor seviyeye ulaştı.

Zonguldak’ta bir ilki gerçekleştirmenin sevincinin yaşadıklarını belirten Rektör Özer, konuya duyarlılık gösteren öğrencileriyle gurur duyduğunu söyledi.

Zonguldak Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan ise “Sayın rektörümüz öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz kampanyada, 18 gün çalışarak farklı bölümlerde toplam bin 500’e yakın gönüllü kan bağışı aldık. 55 ayrı sınıfta toplam 3 bin 53 genç kardeşimize eğitim verme şansımız oldu. Çoğu genç kardeşimiz ilk defa kan vererek gönüllü ve düzenli kan bağışçısı olma yolunda ilk adımı atarak kana muhtaç insanlarımıza yardımcı oldular. Başta rektör hocamız olmak üzere bütün üniversite yönetimi ve öğrencilerine canı gönülden teşekkür ediyorum.” diye konuştu.