Rasmussen: "Bin Ladin‘in Öldürülmesi Planları Değiştirmeyecek"

NATO Genel Sekreteri Andes Fogh Rasmussen, terör örgütü El Kaide‘nin lideri Usame Bin Ladin‘in ölümünün, NATO‘nun Afganistan‘daki planlarını değiştirmeyeceğini söyledi.

Brüksel‘de aylık olağan basın toplantısı düzenleyen NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Pazartesi günü Pakistan‘ın Abbottabad kentinde ABD‘nin düzenlediği operasyonla öldürülen terör örgütü El Kaide‘nin Lideri Usame Bin Ladin hakkında açıklamalarda bulundu. Genel Sekreter Rasmussen, 11 Eylül saldırılarında binlerce masum hayatın doğrudan sorumlusu olan El Kaide‘nin kurucusuna karşı düzenlenen operasyondan dolayı ABD Başkanı Barack Obama‘yı kutladığını söyledi. Bunun Afganistan‘daki NATO misyonu

açısından ne anlam ifade ettiğini açıklayan Rasmussen, "Bu konudaki mesajım nettir, planlanan şekilde hareket edeceğiz" dedi.

Uluslararası terörün uluslar ve dünya çağındaki istikrar açısından tehdit olarak durmaya devam ettiğini söyleyen Rasmussen, "Afganistan‘daki bulunma sebebimiz açıktır ve stratejimiz değişmeyecektir. Afganistan‘ın bir daha fanatikler için güvenli liman haline dönüşmemesi için NATO ve müttefikleri görevine devam edecektir" diye konuştu.

Usame Bin Ladin‘in operasyon sırasında silahsız olduğu iddiasına cevap veren Rasmussen, "Burada gerçek sonuç, El Kaide‘nin kurucusunun binlerce masum insanın ölümünden sorumlu olmasıdır ve ona karşı düzenlenen operasyonun haklı olduğunu düşünüyorum. Bu başarılı operasyonun da dünyanın en tehlikeli terör ağlarından birinin zayıflamasına yol açmasını umuyorum" dedi.

Kaynak: İHA