Bahçeli: Omzu Düşük Yürümelerle Bir Yere Varılamaz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘‘Argo kelimelerle, omuzu düşük yürümelerle bir yere varılamaz‘‘ dedi.  

Seçim gezileri çerçevesinde Çankırı‘nın Çerkeş ilçesine gelen Bahçeli, MHP‘li Belediye Başkanı Şükrü Tarhan‘ı makamında ziyaret etti. Tarhan da Bahçeli‘ye Çerkeş‘in yöresel petek balından ikram etti. Bahçeli, daha sonra Çerkeşlilere seslendi. 

Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın seçim sonrası yapmayı vaat ettiği anayasa değişikliğinin içeriğinden bahsetmediğine vurgu yaptı. ‘‘Bu değişiklikte anayasanın başlangıcındaki milli değerler ne olacak?‘‘ diye soran Bahçeli, şunları kaydetti:

‘‘Anayasanın değişmez üç maddesi hakkında bir şey söylemiyor. Anayasada Türk milletine yer verilecek mi, iki dilli hayata yol açılacak mı? PKK‘nın siyasallaşması için hukuki bir alt yapı mı olacak? Demokratik özerklik, federasyon gibi halkı kandıran, birilerine verilmiş sözü yerine getiren bir anayasa değişikliği mi olacak?

Biz diyoruz ki önümüzde 39 gün var. Gazetelerin yandaşın olmuş, televizyonların yarısından fazlası senin, geri kalanını yandaşın haline getirmişsin. Elinde büyük bir imkan var. İster televizyonda anlat, istersen gazetelere ilan ver. De ki ‘aziz milletim seçimlerde AKP‘ye 367‘nin üzerinde milletvekili çıkaracak oy istiyorum. Sebebi bir anayasa değişikliği olacaktır. Yeni anayasada şunlar şunlar olacaktır‘. Bunu diyebiliyorsan bu millet okusun, tartışsın, senin dediğine ‘evet‘ diyorsa oy versin. Ama oyunu değişik yollarla alıp milleti aldatma. Milleti felakete götürme.‘‘

-‘‘AYAKLANMA PROVALARI OLUYOR‘‘-

Kaynak: AA